Gyarmati Eszter: „Nem egyeznek az álláspontok az UTE és az Újpest FC között”

Miközben az Újpest labdarúgócsapata Cipruson edzőtáborozik, addig itthon továbbra is kérdés, hogy mikor foglalhatja vissza otthonát a Szusza Ferenc stadionban a csapat. A klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a csapat tavasszal Kecskeméten kényszerül lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, a használatba vételi engedély kiadása azonban még folyamatban van. Hogy mégis miért nem játszhat az Újpest a saját stadionjában, és hogy vannak-e érdekellentétek az Újpest FC és az UTE között, az alábbi videóban beszél Gyarmati Eszter.


Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint a műszaki átadás már megtörtént az arénában.

"Jelenleg a használatbavételi engedély kiadása folyamatban van" - mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a sajtóban megjelent korábbi információkkal ellentétben nem a klub által leszerelt kamerarendszer hiánya miatt csúszik az engedély kiadása. - "Azokat azért szereltük le részben, hogy az építési területen ne legyenek szennyeződésnek kitéve."

Gyarmati azt a sajtóhírt, miszerint előfordulhat, hogy a Vasas hamarabb játszhat majd a Szusza Ferenc Stadionban az Újpestnél, nem cáfolta.

"Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Vasas hamarabb tud megállapodni az UTE-val és az NSK-val, mint mi" - jegyezte meg. - "Ez azért lehet, mert egy mérkőzésre bérbe venni egy stadiont teljesen más, sokkal egyszerűbb jogviszonyt feltételez, mint hosszú távra megállapodni az UTE-val és a kijelölt vagyonkezelővel."

Az ügyvezető ezzel kapcsolatban jelezte, ők nemcsak a stadiont, hanem a hozzá tartozó létesítményeket, épületeket is szeretnék használni. Elmondása szerint Őze István, az UTE elnöke egyszer már hajlott erre, s volt erről egy szándéknyilatkozata, ám később meggondolta magát. Az Újpest FC viszont ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a többi helyiséget is, mert a vezetés szerint az együttesnek szüksége van minderre a minőségi munkához.

Gyarmati Eszter szerint az Újpest FC-nek egyértelműen az az érdeke, hogy visszatérhessen a stadionba, s készek megkötni erről a megállapodást.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, s további büféhelyiségek épültek.

Az Újpest FC az OTP Bank Ligában a hatodik helyről várja a tavaszi rajtot, s versenyben van még a Magyar Kupában is. Ez utóbbiban a döntőbe jutás a csapat célja Gyarmati Eszter szerint.