Széles Sándor: "A sas nem vadászik legyekre"

"Aquila non captat muscas - A sas nem vadászik legyekre" - Széles Sándor ezzel a latin mondással jelentette be péntek reggel Facebook-oldalán, hogy tavasszal elindítja úszóműhelyét. Tervei szerint a Császár-Komjádi uszodában újabb bajnokokat nevel ki a jövőben - mondta az m4sport.hu-nak.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel egykori edzője úgy nyilatkozott, hogy már tárgyalt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, valamint Sós Csaba szövetségi kapitánnyal arról, hogy a Komjádiban biztosítanak neki néhány pályát a munkájához.

"Tavasszal beindítjuk a műhelyt, ahol Gyurta Dánielhez, Szilágyi Liliánához, vagy a Verrasztó-testvérekhez hasonló szintű versenyzőket nevelhetünk ki. Azért csak később tudjuk elkezdeni a munkát, mert a Komjádi uszodát jelenleg felújítják. Amíg nincs vízfelületünk, addig az a dolgom, hogy előkészítsem a műhelyt" - mondta Széles.

Gyurta Dániel (balra) és Széles Sándor - fotó: Facebook Gyurta Dániel (balra) és Széles Sándor - fotó: FacebookA szakember hozzátette, hogy megpróbálták tönkretenni, de ő ezúttal is feláll a padlóról. Thomas Mannhoz hasonlóan humanista embernek tartja magát, és bízik benne, hogy jó felé fordul a világ.

"Szorult helyzetekben is mindig bíztam magamban. Sokszor akartak tönkretenni, de mindig talpra estem. Hiszek benne, hogy most is így lesz. Nem véletlen, hogy a sashoz hasonlítottam magam" - nyilatkozta az edző.