Musorujsag
Élő Eredmények

Póta ismét lemaradt az elődöntőről

MTI
Póta Georgina kikapott a szombati negyeddöntőben, így a folytatásban az 5-8. helyért játszhat az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságán, a franciaországi Antibes-ben.

A világranglistán 30., 32 éves magyar játékos pénteken megnyerte a csoportját, így szombati első meccsén egy csoportmásodikkal, a német Sabine Winterrel (38.) nézett farkasszemet. Az összecsapás – akárcsak Póta eddigi mindhárom mérkőzése – szoros küzdelmet hozott, de a hétjátszmás meccs végén a 24 éves, párosban kétszeres Európa-bajnok vetélytárs örülhetett.

A tornán négy négyfős csoportot alakítottak ki mindkét nemnél, az első és második helyezettek jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportkörben három, a negyeddöntőtől pedig már négy nyert játszmáig tartanak a mérkőzések. A bajnokság vasárnap zárul.

Póta a tavalyi Top 16-bajnokságon – éppen Winter mögött – a hetedik lett, 2014-ben és 2015-ben pedig hatodikként zárt, az elődöntőbe eddig még egyszer sem sikerült bekerülnie.

A következő ellenfele – az 5-8. helyért – párostársa, a svéd Matilda Ekholm lesz 16 órától.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

nők, negyeddöntő:

Sabine Winter (német)-Póta Georgina 4-3 (9, -8, 2, -6, 5, -7, 8)

A férfi és a női győztes is 5000 euróval gazdagodik, az összdíjazás 50 ezer euró. A dobogósok kvalifikálják magukat a 2017-es világkupára.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vereséggel folytatta Póta
A nyitófordulóban aratott győzelme után második csoportmérkőzésén vereséget szenvedett Póta Georgina a franciaországi Antibes-ben, az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságán.
Asztalitenisz
Serena Williams minden idők legjobbja - szerintem
Melbourne-i diadalával Serena Williams az Open-éra legeredményesebb egyéni teniszezője lett. Mindkét nem legjobbját dicsőíti az m4sport.hu szerkesztőjének szubjektív írása, amelyben jól megfér egymás mellett a comptoni gyerekkor, az afrikai önkeresés és a mindent legyőző akarat.
Tenisz