Musorujsag
Élő Eredmények

Az OTP Bank Liga elé: MTK Budapest

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk második felvonásában az MTK Budapesttel foglalkozunk.

„Többet nem beszélünk az őszről!” – ezzel a nyitómondattal érkezett Tamási Zsolt, az MTK Budapest új vezetőedzője a csapat első edzésére. A korábban a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiát vezető szakember, Teodoru Vaszilisz helyét vette át január 1-től, miután az MTK a kieső, 11. helyen zárta az őszi idényt.

Az egyhetes törökországi edzőtáborban volt ideje egymásra hangolódni edzőnek és játékosnak. Tamási Zsolt elégedett a mögöttük álló felkészüléssel, s bízik benne, az elvégzett munka visszaköszön majd az eredményekben is.

„Miután tisztáztuk a játékosokkal, hogy nem foglalkozunk a múlttal, mindenki tisztességesen végezte a feladatát. Nagyon jó szellemű társasággal kezdhettem bele a munkába!”

Az MTK mindössze 12 gólt szerzett az ősszel, s ezzel, csakúgy, mint a tabellán, az utolsó előtti helyre szorult. A házi gólfelelős, Torghelle Sándor a hátán vitte csapatát, hat találatot szerzett úgy, hogy az első négy fordulóban nem lépett pályára eltiltás miatt. Így nem csoda, hogy Tamási Zsolt főleg a támadószekciót próbálta erősíteni a téli átigazolási időszakban. Az érkezők között található Jurij Kolomojec, Leandro Martínez és Nikházi Márk is.

Kolomojecet az ukrán bajnokságból szerződtették, ahol a góllövőlista negyedik helyén áll hat találattal. Kérdésünkre, miszerint Torghelle Sándor riválist vagy társat kapott maga mellé, Tamási Zsolt így válaszolt.

„A legfontosabbnak azt tartottuk, hogy olyan játékost hozzunk, aki gólerős, segíti a támadásainkat, s befejezi az akciókat. Természetesen nem Torghelle Sanyi helyére hoztuk, nem riválist, sokkal inkább társat kerestünk mellé.”

Deutsch Tamás, a klub elnöke sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a jövőben a kék-fehérek hazai mérkőzéseire lényegesen olcsóbb lesz a bejutás, miután csökkentik jegyáraikat. Céljuk, hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadionban telt ház előtt játsszanak a játékosok. „Minden labdarúgó akkor a legboldogabb, ha a lehető legtöbb néző előtt játszhat, így örömteli ez a hír, reméljük, minél több szurkoló jön a mérkőzéseinkre a tavasszal” – tette hozzá a tréner.

Az MTK Budapest hazai pályán, a második helyen álló Honvéddal kezdi meg a tavaszi idényt február 18-án. A vezetőség célkitűzése nem változott ősz óta, az OTP Bank Liga középmezőnyébe, az 5–8 hely közé várják a csapatot.

Érkezett: Jakab Dávid (kölcsönből vissza, ZTE FC), Jurij Kolomojec (ukrán, FK Vorkszla Poltava – Ukrajna), Leandro Antonio Martínez (olasz, Haladás – kölcsönbe), Nikházi Márk (Diósgyőr VTK), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok, kölcsönből vissza)

Távozott: Demjén Patrik (Dorogi FC – kölcsönbe), Szatmári Lóránd (Puskás Akadémia FC), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Gaziantepspor – Törökország, kölcsönbe)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ugrai Roland: "Életem legnehezebb éve volt"
Élete legnehezebb évének nevezte Ugrai Roland az elmúlt esztendőt. A Diósgyőr futballistája sérüléssel bajlódott, de elmondása szerint újra a csapat százszázalékos tagja tud lenni.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Gyirmót FC Győr
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk második felvonásában az MTK Budapesttel foglalkozunk.
Magyar futball
Kanta Vadnaival viselte el Nikházi hiányát
A szerdai Sportreggeliben két régi jó barát, az MTK-ban hosszú idő után újra együtt játszó Kanta József és Nikházi Márk beszélt csapatuk felkészüléséről, és a labdarúgó OTP Bank Liga tavaszi megpróbáltatásairól.
Magyar futball