Leleplezték a pjongcsangi olimpia fáklyáját

Pontosan egy évvel a rajt előtt megkezdődött a jegyárusítás a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.

A játékokra jövő február 9. és 25. között kerül majd sor a dél-koreai városban és környékén, s az 1,18 millió belépőből 1,07 milliót vásárolhat meg a nagyközönség. A szervezőbizottság marketingigazgatója azt mondta: ha a jegyek 90 százalékát értékesíteni tudnák, azt sikerként könyvelnék el.

A belépők eladásából körülbelül 143 millió eurónak megfelelő won bevételt remélnek a házigazdák. Az árak 16-tól (4960 forint) 736 (228 160) euróig terjednek, utóbbi belépő a jégkorongtorna döntőjére szól. A jegyek fele 64 eurónál olcsóbb, s az árak alacsonyabbak, mint a 2014-es szocsi téli olimpián voltak.

Leleplezték a pjongcsangi olimpia fáklyáját


Az ünnepség az olimpiai fáklya bemutatásával kezdődött. A szervezők jól állnak az előkészületekkel, a létesítmények majdnem teljesen készen vannak, ugyanakkor gondot okozhat majd, hogy Pjongcsangban hidegek, de szárazak a telek, így egy év múlva is hóhiány várható. A szervezőbizottság elnöke azt mondta, meg fogják oldani ezt a problémát, egyben azt is közölte, hogy mindenkit, így az észak-koreai sportolókat is szívesen látják az olimpián.