Lesújtó képek a riói olimpia helyszíneiről

Négy hónappal a riói nyári játékok vége után még rengeteg tartozása van a hitelezők felé a versenyeknek otthont adó létesítmények fenntartóinak, holott maguk az épületek nagy része már lepusztult vagy huligánok tették tönkre.

Az olimpia és a 2014-es labdarúgó világbajnokság is megmutatta Rio két arcát: az egyik egy virágzó város a Copacabanával és karneválokkal, a másikban viszont hatalmas a szegénység, tele van bűnözéssel és korrupcióval. Az olimpiai és világbajnoki létesítmények építése körül kialakult Brazília legnagyobb korrupciós botránya, rengeteg politikust börtönöztek be amellett, hogy hitelintézetektől órási pénzeket kellett felvenni, hogy egyáltalán meg tudják rendezni a játékokat.A tartozás még mindig megvan, a létesítményekre senki sem költ, így legtöbbje az enyészeté lett. Az olimpiai park úgy néz ki, mint egy szellemváros: kihalt, elhanyagolt. Az úszóversenyek és a kézilabdatorna ideiglenes helyszíneit még nem bontották el. Szavakkal szinte elmondhatatlan a lepusztultság, ami ott tapasztalható.

A riói olimpia úszóversenyeinek helyszíne 2017. február 9-én (fotó: Reuters) A riói olimpia úszóversenyeinek helyszíne 2017. február 9-én (fotó: Reuters)A riói olimpia úszóversenyeinek helyszíne 2017. február 9-én (fotó: Reuters) A riói olimpia úszóversenyeinek helyszíne 2017. február 9-én (fotó: Reuters)További képeket ide kattintva nézhetnek meg.