Musorujsag
Élő Eredmények

Előbb játszhat a Szuszában a Vasas, mint az Újpest

MTI
Jó eséllyel Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban fogadja a Vasas a szombathelyi Haladást jövő szombaton, amikor folytatódnak a labdarúgó NB I. küzdelmei.

A lehetőséget az teremti meg az angyalföldiek számára, hogy az átalakítás után megkapta a használatbavételi engedélyt a Szusza-stadion, az élvonalban szereplő Újpest FC otthona.

„Az új Illovszky Stadion átadásáig labdarúgóink átmeneti otthonául a Szusza Ferenc Stadion fog szolgálni” – közölte szombaton az MTI-vel a Vasas. „Az elmúlt hónapokban mindent megtettünk azért, hogy már a Haladás ellen a Szusza Ferenc Stadionban tudjunk játszani. A stadion műszaki átadás-átvétele után kiadták a használatbavételi engedélyt, így a meccsrendezéshez már csak az utolsó biztonságtechnikai ellenőrzésen kell megfelelnie a létesítménynek. A jövő szombati Haladás elleni mérkőzés szempontjából az is fontos, hogy az időjárás kegyes legyen hozzánk, de az előrejelzéseket figyelve e tekintetben is optimisták lehetünk” – idézte a közlemény Markovits László klubelnököt.

Az Újpest idegenben, a Videoton ellen kezdi meg az OTP Bank Liga tavaszi idényét.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, s további büféhelyiségek épültek.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gyarmati Eszter: „Nem egyeznek az álláspontok az UTE és az Újpest FC között”
Miközben az Újpest labdarúgócsapata Cipruson edzőtáborozik, addig itthon továbbra is kérdés, hogy mikor foglalhatja vissza otthonát a Szusza Ferenc stadionban a csapat. A klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a csapat tavasszal Kecskeméten kényszerül lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, a használatba vételi engedély kiadása azonban még folyamatban van. Hogy mégis miért nem játszhat az Újpest a saját stadionjában, és hogy vannak-e érdekellentétek az Újpest FC és az UTE között, az alábbi videóban beszél Gyarmati Eszter.
Magyar futball