Az OTP Bank Liga elé: Újpest FC

Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a klubvezetőket, játékosokat, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat az Újpest FC-vel folytatjuk.

Finoman szólva sincs könnyű helyzetben az Újpest – a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kizárta a csapatot két átigazolási időszakból, így a lila-fehérek nem szerződtethettek futballistát 2016 nyarán és idén télen. Balogh Balázs, a hatodik helyen álló Újpest 26 esztendős középpályása közel sem elégedett a csapat eddigi szereplésével. „Az ősz nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, így az egész csapat nagyon motivált, alig várjuk a Videoton elleni bajnokit – égünk a bizonyítási vágytól” – mondta az egyszeres válogatott futballista.

Az Újpest külföldön edzőtáborozott, ám az előző évekhez képest nem Törökországba, hanem Ciprusra utaztak a fővárosiak„A ciprusi edzőtábor egyértelműen szolgálta a felkészülésünket: jó idő, remek pályák, erős ellenfelek vártak ránk. Teljesen más ritmusú meccseket játszottunk, mint az NB I-ben – harcos, magas intenzitású játék zajlott. Fejlődött a csapat, ennek köszönhető a nagyszerű zalaegerszegi támadójátékunk.”

Igen, az idei első tétmérkőzését már lejátszotta az Újpest, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában diadalmaskodtak 4–1-re a ZTE ellen idegenben. A lila-fehérek örömét beárnyékolta Enis Bardhi sérülése, a csapat alapemberét a 40. percben sérülés miatt le kellett cserélni. „Támadónk a combjával bajlódik, ráadásul elég régóta – elképzelem, min megy keresztül, hiszen én is hónapokig szenvedtem ágyéksérüléstől. Remélem, csapattársam játszik hétvégén Felcsúton, hiszen fontos tagja az Újpestnek.”

Továbbra is kérdés, hogy az újpestiek a hazai mérkőzéseiket a Szusza Ferenc Stadionban tudják-e játszani. A használatbavételi engedélyt már megkapta a csapat a létesítmény átalakítása után.

„Mi, futballisták kizárólag a játékra koncentrálunk. A célunk az, hogy legalább olyan idényt zárjunk, mint tavaly, amikor hatodik helyen végeztünk, s bejutottunk a Magyar Kupa-döntőbe, igaz, ott kikaptunk a Ferencvárostól egy nullára. Az MK-siker és a dobogó elérése az álmom. Kemény munkával elérhetőek ezek a célok” – fogalmazott Balogh Balázs.

Érkezők:
Távozók: Nagy Tibor (DVTK)