Musorujsag
Élő Eredmények

OTP Bank Liga elé: Mezőkövesd-Zsóry FC

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük vezetőket, játékosokat, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Mezőkövesd-Zsóry FC-vel folytatjuk.

Kedvező helyről várja a tavaszi folytatást a Mezőkövesd, miután Pintér Attila az ötödik pozícióig vezényelte a csapatot a tabellán. A télen azonban változások voltak az együttesnél, nem csak játékosok jöttek-mentek, hanem a vezetőedzői poszton is csere történt: Pintér Attila a Puskás Akadémiához szerződött, helyére Tomiszlav Szivics érkezett.

„Nagyon jól sikerült a felkészülés Cipruson. Bár nem terveztük, hogy edzőtáborozni megyünk, az időjárás közbeszólt. Miután hazajöttünk, műfüvön folytattuk a tréningeket, ami nem a legideálisabb, így van, amivel nem lehetünk teljesen elégedettek, de erről nem tehetünk” – mondta a szerb szakember.

A Mezőkövesd január 17-től-28-ig készült Cipruson, ahol három mérkőzést játszottak, ennek a mérlege: egy győzelem, két vereség. Ezt követően a Lokomotíva Kosicét 3–0-ra verték, a Kisvárdától pedig ugyanilyen arányban kaptak ki. „Nem volt választásunk, hogy kikkel akarunk játszani. Idő hiányában két napunk maradt arra, hogy edzőmeccseket szervezzünk le” – fogalmazott Szivics.

A mezőkövesdi Branko Pauljevic (b) és a gyirmóti Présinger Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Gyirmót FC mérkőzésen Mezőkövesden 2016. július 16-án. A másodosztályból feljutott két csapat 2-2-es döntetlen játszott a nyitófordulóban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt A mezőkövesdi Branko Pauljevic (b) és a gyirmóti Présinger Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC mérkőzésen Mezőkövesden 2016. július 16-án. A másodosztályból feljutott két csapat 2-2-es döntetlen játszott a nyitófordulóban.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tavaszi NB I-es nyitányt egy Magyar Kupa-mérkőzés előzte meg, ám ezt a találkozót korántsem nevezné főpróbának a matyóföldiek vezetőedzője. A játékengedélyek hiánya miatt nem léphetett pályára több új szerzemény sem: a szerbiai Farkas Dániel, a szlovák Peter Sulek, továbbá a szerb Lazar Veszelinovics.

„Ezek a játékosok biztos, hogy erősítést jelentenek számunkra, jó lett volna, ha már a kupameccsen is pályára tudtak volna lépni, megéreztük a hiányukat, de pozitívan kell hozzáállni a történtekhez, hiszen lesz még egy összecsapás, ahol megpróbálunk javítani” – tette hozzá a vezetőedző.

Bár a Kövesd a középmezőny elejéhez tartozik, Tomiszlav Szivics mégsem dédelget nagyra törő célokat, a stabilitás az elsődleges. „Elsősorban a bennmaradás a cél, emellett szeretnénk kialakítani egy stabil NB I-es csapatot, nem csak három hónapra, hanem hosszútávra. Igyekszünk ezt a hat hónapot maximálisan kihasználni arra, hogy olyan csapatot formáljunk, amely jövőre is stabilan megállja a helyét az élvonalban.”

A Mezőkövesd a bajnokságban szombaton, az első tavaszi fordulóban a Diósgyőrt látja vendégül. A találkozó pikantériája, hogy Tomiszlav Szivics volt csapata ellen kezdi a szezont.

Érkezett: Farkas Dániel (szerbiai, Szpartak Szubotica, Szerbia), Balogh Béla (Gyirmót FC Győr), Lazar Veszelinovics (szerb, Pohang Steelers, Dél-Korea), Peter Sulek (szlovák, Vysocina Jihlava, Csehország)

Távozott: Mihailo Milutinovics (kölcsönbe, szerb-magyar, Kozármisleny FC), Polényi Gábor (ZTE FC), Heffler Norbert (kölcsönbe, Balmazújváros), Fröhlich Roland (kölcsönbe, Ceglédi VSE), Patrick Mevoungou (kameruni), Devecseri Szilárd (kölcsönből vissza, Haladás), Mihai Nicorec (román-magyar, Cigánd SE), Jan Vosahlík (cseh, FK Teplice, Csehország)

További tartalmak