Musorujsag
Élő Eredmények

A szövetség fenntartja, jogszerűen járt el a Rióról lemaradt versenyzőkkel

m4sport.hu/MKKSZ.hu
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményben reagált a Horváth Bence, Szomolányi Máté kártérítési igényével kapcsolatban megjelent információkra. A közleményt tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) továbbra is azon az állásponton van, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által megrendelt doppingvizsgálatok eredménye alapján, a MOB-tól és a Magyar Antidopping Csoporttól kapott tájékoztatás szerint, 2016 augusztusában kellő körültekintéssel, a riói olimpián résztvevő teljes magyar kajak-kenu válogatott érdekeit szem előtt tartva, jogszerűen döntött arról, hogy Horváth Bencét és Szomolányi Mátét nem javasolja jelölni az olimpiára utazó sportolók közé.”

Az m4sport.hu kíváncsi a sportolók és a Magyar Antidopping Csoport reakciójára az üggyel kapcsolatban, hamarosan további információk várhatóak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kártérítés jár az olimpiától távol tartott kajakduónak
Már a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek kell megtenni a következő lépést a Horváth Bence, Szomolányi Máté páros benyújtott kártérítési igényével kapcsolatban, miután a Fegyelmi Bizottság jogerősen is kimondta, nem követtek el fegyelmi vétséget a riói olimpiáról atipikus mintájuk miatt lemaradó versenyzők - tájékoztatta az m4sport.hu-t Horváth Bence ügyvédje, Dr. Mohácsy Lénárd.
Kajak-kenu
Felmentették a Rióról lemaradt két kajakost
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága felmentette a kajakos Horváth Bencét és Szomolányi Mátét, akik ellen még a riói olimpia előtt indult eljárás, s bár kvalifikálták magukat, nem utazhattak az ötkarikás játékokra.
Kajak-kenu