Az OTP Bank Liga elé: Ferencvárosi TC

Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a klubvezetőket, játékosokat, edzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Ferencvárosi TC-vel folytatjuk.

Nem úgy tervezték az őszi szezont a Ferencvárosnál, ahogy végül történt. A csapat fájóan korán búcsúzott a nemzetközi kupától, és ugyan a bajnokság elején jól indultak, de az őszi szezonban több váratlan vereség és döntetlen került az eredménylistára. „Az őszi szezonban voltak problémáink. Egyéni rossz teljesítmények, az alázat hiánya, de most úgy érezzük, jómagam és edzőtársaim is, hogy jó úton haladunk. A céljaink hasonlóak az előző szezonhoz: kupa és bajnoki győzelem”- összegezte az eddig történéseket az m4sport.hu kérdésére a csapat vezetőedzője, Thomas Doll.

A bajnoki címvédő Ferencváros a 4. helyen áll a bajnokságban 19 forduló után, ez a helyezés előrevetítette, hogy több ponton is változik majd a csapat kerete. A Bundesligából, az orosz élvonalból és a magyar bajnokságból is érkezett erősítés, összesen hét új játékos költözött az Üllői útra, míg nyolcan másik csapatba szerződtek, Florian Trinks szolgálataira pedig nem tart igényt a bajnok. Thomas Doll szerint kulcsfontosságú volt, hogy az újak minél előbb be tudjanak kapcsolódni a közös munkába. „A klubvezetők jóvoltából szerencsére sikerült hét új játékost igazolnunk, akik már a Valenciában tartott edzőtáborba is velünk jöhettek. Ez nagyon fontos volt, hisz tulajdonképpen új csapatot építettünk.” A vezetőedző hozzátette, a régi játékosoknak is új motivációt adott a sok új labdarúgó érkezése, senki nem érezhette biztonságban a pozícióját.

A szombati, Honvéd ellen 2-1-re megnyert Magyar Kupa-meccsen a szurkolók már „élesben” is megnézhették az újjáformálódó Ferencvárost. A meccset látva joggal bizakodhatnak egy, az őszinél kiegyensúlyozottabb tavaszi szezonban. Ebben bízik Thomas Doll is. „Teljesen mindegy éppen melyik csapattal kezdjük meg a tavaszi szezont, gyűjtenünk kell a pontokat, hogy minél nagyobb eséllyel szállhassunk versenybe a végén a bajnoki címért. Úgy érzem, felkészülten várjuk a rajtot.”

A Ferencváros szombaton 18 órakor a Debrecen ellen kezdi meg a tavaszi szezont, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Érkezett: Botka Endre (Bp. Honvéd), Bognár István (Diósgyőri VTK), Janek Sternberg (német, Werder Bremen, Németország), Kleinheisler László (Werder Bremen, Németország), Julian Koch (német, Fortuna Düsseldorf, Németország), Amadou Moutari (nigeri, Anzsi Mahacskala, Oroszország), Holczer Ádám (kölcsönből vissza, Soroksár)

Távozott: Nagy Dominik (Legia Warszawa, Lengyelország), Busai Attila (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Greuther Fürth, Németország), Csilus Ádám (kölcsönbe, Puskás Akadémia FC), Popov Patrik (kölcsönbe, Soroksár), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar, Oroszország), Jova Levente (kölcsönbe, Soroksár), Florian Trinks (szabadon igazolható)