Az OTP Bank Liga elé: Vasas FC

Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük az edzőket, játékosokat milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Vasas FC-vel folytatjuk.

A Vasas a többi NB I-es csapattal ellentétben nem utazott külföldre edzőtáborozni a téli szünetben. A tabella harmadik helyén álló angyalföldi együttes egy-egy hetet töltött Mátraházán és Lipóton. A felkészülésről Ferenczi István, a csapat pálya- és erőnléti edzője számolt be az m4sport.hu-nak.

„Volt lehetőségünk külföldön edzőtáborozni, ám ezek az utak az utolsó pillanatban meghiúsultak. Így maradt a két belföldi helyszín, amelyek már az elmúlt években is remekül beváltak. Mátraházán a fizikális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, míg Lipóton már a taktikát gyakoroltuk, és felkészülési mérkőzéseket is játszottunk.”

Ferenczi István idén tölti be a 40. életévét, mégis adódott olyan mérkőzés ősszel, amelyen neki kellett pontot mentenie a Vasasnak. A Ferencváros elleni bajnokin a 78. percben cserélte be Michael Oenning vezetőedző, és a csatár két góljával végződött döntetlenre (2–2) az összecsapás. Így felmerül a kérdés, meddig számíthat rá a csapat játékosként is.

„Az alapozást én is végigdolgoztam. Más választásunk nem is nagyon volt, hiszen betegségek és sérülések tizedelték a csapatot, létszámban sem mindig lettünk volna elegen. A Dorog elleni kupamérkőzésen is neveztek a keretbe, amit egyébként egyáltalán nem bánok. Nem tudom, meddig és mennyit játszhatok még aktívan, de amíg lehet, rám számíthatnak, hiszen még mindig élvezem a játékot.”

A hiányzók névsora valóban hosszú az angyalföldieknél: Remili Mohamed, Korcsmár Zsolt, Szivacski Donát, Jevhen Pavlov és Vida Máté is sérüléssel vagy betegséggel bajlódtak a felkészülés során. Az egyelőre még kérdéses, hogy közülük ki lehet ott a Haladás elleni első bajnokin, mint ahogy az is, melyik pályán rendezik meg a találkozót. A Vasas stadionépítés miatt albérletbe költözik – a tervek szerint Újpestre –, ám jelenleg még ez sem biztos.

„Pénteken van az utolsó pályabejárás a Szusza Ferenc Stadionban, ahová én is elkísérem Michael Oenninget. A végső döntést az utolsó biztonságtechnikai ellenőrzés és a gyepszőnyeg állapotának felmérése után hozzák meg. Bízunk benne, hogy alkalmas lesz a talaj a mérkőzés megrendezésére.”

A korábbi kilencszeres válogatott továbbá azt is elárulta, hogy a remek őszi teljesítményük után szeretnének a dobogó környékén végezni.

Érkezett: Gaál Bálint (Haladás)

Távozott: Czvitkovics Péter (BFC Siófok), Osváth Attila (kölcsönbe, Debreceni VSC), Preklet Csaba (kölcsönbe, Ceglédi VSE)