Musorujsag
Élő Eredmények

Borkai Zsolt: Megosztották a társadalmat

MTI
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerint az ellenzéki pártok meggyengítették Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát. Ezek után a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága, hogy Budapest fenntartja-e szándékát a hazai rendezésű olimpia megrendezésére - hívták fel a figyelmet.

A MOB pénteki közleményében Borkai Zsolt elnök úgy fogalmazott: a MOB mint a pályázat egyik benyújtója, a szakmai oldalt képviseli ebben a témában.

„Pontosan emlékszem arra a napra, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság székházában valamennyi politikai párt vezetői konszenzusban voltak az olimpiarendezést illetően, mindannyian pártpolitikától függetlenül támogatták a budapesti pályázatot. Az ellenzéki pártok azonban sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani” – emlékeztetett Borkai Zsolt, reagálva arra, hogy pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében. Borkai Zsolt hozzátette: az ellenzéki pártok „nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát”.

A Magyar Olimpiai Bizottság, mint a pályázat egyik benyújtója, a szakmai oldalt képviseli a témában. A döntés meghozatala a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága – zárul a MOB közleménye.

A 2024-es ötkarikás játékokért Budapest, Párizs és Los Angeles verseng, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lesújtó képek a riói olimpia helyszíneiről
Négy hónappal a riói nyári játékok vége után még rengeteg tartozása van a hitelezők felé a versenyeknek otthont adó létesítmények fenntartóinak, holott maguk az épületek nagy része már lepusztult vagy huligánok tették tönkre.
Sportok