Decker Attila: "Szeretem, amikor forr a víz"

Decker Attila szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott megfelelt az elvárásoknak a múlt hétvégi Volvo Kupán.

Mint arról korábban beszámoltunk, Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese Szlovákiát és Horvátországot legyőzve, Montenegrótól pedig vereséget szenvedve a második helyen végzett a Tüskeuszodában rendezett viadalon.

"Mindig nagy dolog játszani a magyar válogatottban, mindig jó hangulat van, mindenki még többet akar kihozni magából, mint a klubcsapatában. Fiatal volt a keret, de azt gondolom, hogy teljesítettük azt, ami elvárás volt felénk. Az ezüstérem nem lehet rossz kiindulópont. Hullámzó volt a teljesítmény, de ez adódhat a fiatalságból" - nyilatkozta a kapus az M4 Sportreggeli című műsorában.

Decker Attila a horvátok elleni meccsen jól védett, a 6-1-re elvesztett első negyedben nyújtott teljesítményével azonban nem volt elégedett. "Én mindig úgy jövök a válogatottba, hogy maximalista vagyok. Más területen nem vagyok az, de a sportban igen. Mindig megpróbálok magammal szemben kritikus lenni. A horvátok elleni meccsen az első negyedben nem voltam elégedett magammal. Aztán valami átkattant mindenkiben ezen a meccsen, a dac is kijött, szerintem ez tudta átfordítani ezt a meccset."

A RacioNet-Honvéd hálóőre nem bánja, hogy a kispesti csapatban nagyobb felelősség hárul rá, mint Szolnokon, ahol Nagy Viktor volt a kapustársa. "Szeretem, amikor forr a víz, azaz a tétmeccseket. Tíz évet játszottam vidéken, nagyon jó volt, de most úgy éreztem, hogy kell nekem egy klubcsapat, amit magaménak érezhetek. A Honvédban ki tudtam teljesedni erre a szezonra, nagy bizalmat kaptam Vad Lajos edzőtől. Ezzel a kerettel bejutottunk a négy közé a Magyar Kupában, ez szeintem bravúr volt."

A Honvéd az alsóházban folytatja a bajnokságot, Decker Attila szerint a rájuk váró mérkőzéseket meg kell nyerniük ahhoz, hogy sikeres szezont tudhassanak maguk mögött. "Pontveszteség nélkül hozni kell az elkövetkező bajnoki meccseket, és akkor tükörbe tudunk nézni. Nem lesz egyszerű, mivel a magyar bajnokság a világ egyik legjobbja."

Az interjúból az is kiderül, élsportolóként Decker Attila hogyan végezte el az altiszti akadémia képzését.