"Jöttem volna 20 évvel ezelőtt is" - Legendával erősített a Fradi

A Ferencváros jégkorongcsapatának új utánpótlás szakmai igazgatója szerint ő már korábban is dolgozott volna a zöld-fehéreknél, de az infrastruktúra hiánya miatt nem lehetett volna sikeres munkát végezni.

"Eddig az infrastrukturális lehetőségek a nullával voltak egyenlőek, eredményt nem lehetett volna elérni, de a mostani fejlesztések olyanok, hogy itt most már lehet és kell is alkotni. Én már rég jöttem volna, húsz évvel ezelőtt is, de nem volt pálya" - nyilatkozta Kercsó Árpád az M4 Sportreggeli című műsorában.

A felnőtt jégkorong-válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya elárulta, azért szeret gyerekekkel foglalkozni, mert náluk látványosabb fejlődést lehet elérni, mint egy felnőtt csapatnál. Módszereiről elmondta, a technikai tudás fejlesztése mellett a gondolkodásra is hatni kíván. "Van egy olyan módszertanom, amivel megelőztem a koromat. Kell ezen változtatni, de az alap megmaradt: nem csak koryolyázni és lőni kell megtanítani a gyerekeket, hanem arra is, hogy a pályán a gondolkodás beidegződjön."

A szakember azzal kapcsolatban, hogy korábban, még ellenfélként nem kifejezetten tartozott a ferencvárosi drukkerek kedvencei közé, elmondta, úgy tudja, már új jelszó van érvényben a szurkolóknál: "Egy a jelszó, jön a Kercsó. Én korábban is 80 százalékban dicséretként fogtam fel, ha szidtak, mivel azt jelentette, hogy voltam valaki a szemükben."

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Kapcsolódó tartalom