Ki lehet a svéd Indiana Jones? Naná, hogy Ibrahimovic!

A Manchester United 3-0-ra győzött a csütörtöki Európa-liga-meccsén a St. Étienne ellen, az angolok mindhárom gólját a a 35 éves Zlatan Ibrahimovic szerezte. Egy mérkőzés utáni nyilatkozatában cseppet sem szerényen beszélt magáról, és képességeiről, habár azon lepődtünk volna meg, ha mégis ezt teszi.

Ibrahimovic nyáron igazolt az MU-hoz, mióta a Vörös Ördögöknél játszik összesen 20 gólt lőtt, ezt a számot pedig csütörtök este hárommal növelte. Nyilvánvalóan senki számára sem meglepő, hogy nyilatkozatában ismételten magát dicsérte, most egy filmes hőshöz, méghozzá a Steven Spielberg által létrehozott, Indiana Joneshoz hasonlította magát. Úgy gondolja, hogy bármelyik klubban is játszik, mindig sikeres lesz, mint a híres régész-kalandor "Indy".

"Minden egyes trófea vagy díj amit nyerek, hatalmas boldogság számomra, így míg bármit tudok nyerni, boldog leszek" - mondta Ibrahimovic. Abba azért érdekes lehet belegondolni, hogy otthon a gyermekei hagyják őt nyerni, s nem fordítva..."Az emberek ismernek engem, tudják, hogy bárhol is játszom ,megteszek minden tőlem telhetőt, és hát akárhol jártam, mindig nyertem, olyan vagyok, mint Indiana Jones" - hasonlította magát a Harrison Ford alakította karakterhez.

Pályafutása 17. tripláját lőtte a franciák ellen csütörtökön este, amiről így nyilatkozott: "Remek érzés, de rengeteg segítséget kaptam a csapattársaimtól. Jól játszottunk ma este, nyertünk 3-0-ra, amiből hármat én lőttem. Még sok mérkőzés vár ránk. Remélem, hasonló lesz a folytatás."

Mielőtt vetnénk egy pillantást a St. Étienne elleni góljaira, csukjuk be a szemünket, és képzeljük el Ibrahimovicot kalapban, bőr mellényben és egy labda helyett ostorral a kezében...

Jobb lesz, ha inkább megnézzük, hogyan vette be háromszor is az ellenfél kapuját. Íme Ibrahimovic csütörtök esti első, nem feltétlenül szépségdíjas találata:


A második egy higgadt megoldás volt:
Harmadszorra pedig büntetőből volt eredményes: