Musorujsag
Élő Eredmények

Meg kellett műteni a brazil labdaművészt

MTI
Lábközépcsonttörése miatt ebben az idényben várhatóan már nem léphet pályára Gabriel Jesus, a Manchester City brazil válogatott labdarúgója, akit csütörtökön meg is műtöttek.

„Nagyon fontos, hogy teljesen felépüljön. Akkor fog újra játszani, amikor készen áll. Nem tudom, hogy ez az idény végén vagy a következő szezonban jön-e majd el” – mondta Pep Guardiola, a Premier League-ben második helyen álló manchesteriek szakvezetője.

Jesus a manchesteri együttes hétfő esti, Bournemouth elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén, a 15. percben sérült meg, ezért le kellett cserélni. A keddi vizsgálatok kimutatták, hogy csonttörése van a 19 éves csatárnak.

Jesus Barcelonában kezdi meg a felépülést, amely becslések szerint várhatóan három hónapot vesz majd igénybe.

A hatszoros válogatott játékost télen vásárolta meg a manchesteri klub a brazil Palmeirastól. Angliai bemutatkozása remekül sikerült, öt mérkőzésen három gólt szerzett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Agyi károsodást okozhat a labdarúgás
Kutatási projektet kezdeményezett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a labdarúgás és a demencia közötti összefüggés vizsgálatára, és a kutatók kapcsolatot fedeztek fel a hosszabb távú agyi károsodás, valamint volt futballisták között. Ez megerősíti azokat az elképzeléseket, melyek szerint veszélyes az ütközés és a fejelés a pályán.
Külföldi futball
Lelkesek a németek
Tizennyolc német város rendezne mérkőzést a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon.
Külföldi futball
Ki lehet a svéd Indiana Jones? Naná, hogy Ibrahimovic!
A Manchester United 3-0-ra győzött a csütörtöki Európa-liga-meccsén a St. Étienne ellen, az angolok mindhárom gólját a a 35 éves Zlatan Ibrahimovic szerezte. Egy mérkőzés utáni nyilatkozatában cseppet sem szerényen beszélt magáról, és képességeiről, habár azon lepődtünk volna meg, ha mégis ezt teszi.
Külföldi futball
A CAS-hoz fordul a Barcelona Suárez miatt
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul az FC Barcelona, mivel a Spanyol Labdarúgó Szövetség elutasította fellebbezését, azaz fenntartotta Luis Suárez eltiltását a Király Kupa döntőjére.
Külföldi futball