Melbourne félti a futamát

A melbourne-i Forma–1-es futam főszervezője, Andrew Westacott aggódik, hogy a sportág tulajdonosváltása az Ausztrál Nagydíj jövőjére is hatással lesz, nem tartja ugyanis kizártnak, hogy Sydney hamarosan megpróbálja átvenni a viadalt.

Az Albert Park madártávlatból (Fotó: XPB Images) Az Albert Park madártávlatból (Fotó: XPB Images)Melbourne szerződése csak 2023-ban jár le, a kontraktust azonban még a korábbi ügyvezetővel, Bernie Ecclestone-nal írták alá. A brit üzletember utódai a hatalomátvétel óta többször elmondták már, szeretnék modernizálni a hétvégéket, és több, piaci szempontból fontos helyszínre is elvinnék a királykategóriát (elsősorban az amerikai jelenlétet fokoznák).

A futam szervezői attól tartanak, a változások más városok, például Sydney érdeklődését is felkeltik, és az illetékesek megpróbálják „elhappolni” a nagydíjat. „Ez egyáltalán nem lepne meg” – nyilatkozta Westacott a Herald Sun című ausztrál lapnak. „A sportesemények világában hatalmas a versengés.”

Az Albert Park jövője sokáig biztosítottnak tűnt, Ecclestone ugyanis jó kapcsolatot ápolt a korábbi szervezővel, Ron Walkerrel. Aggályai ellenére egyelőre az utód is igyekszik pozitívan hozzáállni a folytatáshoz, és a szerződés kitöltéséhez. „Victoria állam abban a tudatban készül, hogy 2023-ig itt marad a verseny, és ez lesz a szezon első futama. Ez nagyon jól működik” – magyarázta.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy Melbourne nemzetközi hírnevének nagyon jót tesznek ezek az események, és nekünk már ez lesz a 22. futamunk. Tényleg jól dolgozunk. Remélem, a tulajdonosok eljönnek és vetnek egy pillantást arra, hogyan dolgozunk. Ők is láthatják majd, hogy ez az egyik legjobb F1-es futam a világon” – zárta gondolatát az üzletember, kinek csapata hamarosan élesben is bizonyíthat, az új tulajdonosok ugyanis feltehetően megjelennek a várva-várt szezonnyitón.

Nico Rosberg a 2015-ös ausztrál rajtrácson (Fotó: xpbimages.com) Nico Rosberg a 2015-ös ausztrál rajtrácson (Fotó: xpbimages.com)