Negyedik szakágában is világbajnok az osztrák

A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, Marcel Hirscher pénteken óriás-műlesiklásban is a csúcsra ért, ugyanis megnyerte a számot a St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.

Az osztrák versenyzőnek ez az ötödik világbajnoki címe, de ebben a szakágban először győzött, az előző két vb-n egyaránt másodikként zárt. Korábban műlesiklásban, kombinációban és a csapatversenyben (2) szerzett aranyérmet.

Az összetett világkupában az elmúlt öt alkalommal győztes Hirscher már az első futamban is a leggyorsabbnak bizonyult, de előnye korántsem volt tetemes. A közvetlen riválisai közül viszont csak honfitársa, Roland Leitinger tudott másodjára is igazán jó futamot produkálni, de Hirscher a vele szemben meglévő 47 százados előnyéből 25-öt meg tudott őrizni a célig. Harmadikként a norvég Leif Kristian Haugen zárt.

Az egyetlen magyar induló, Szőllős Benjamin az első futamban kiesett.

A győztes futamot itt tekintheti meg:

A második futam rajtját fél órával el kellett halasztani, mert egy svájci katonai repülőgép leszakította azt a kábelt, amelyen az akciókamera a levegőben követi a versenyzőket. A balesetben senki nem sérült meg és a repülőgép is biztonságosan tudott landolni.

Eredmények:
férfi óriás-műlesiklás,
világbajnok:

Marcel Hirscher (Ausztria) 2:13.31 perc (1:06.73 p/1:06.58 p)
2. Roland Leitinger (Ausztria) 2:13.56 (1:07.26/1:06.30)
3. Leif Kristian Haugen (Norvégia) 2:14.02 (1:07.27/1:06.75)