Fenékbe rúgta Rudolf Pétert a 80 éves Várkonyi Sándor

Ünnepi hangulatban futballoztak a színész- és az újságíró-válogatott tagjai pénteken az FTC népligeti csarnokában. Barátok és kollégák jöttek, hogy köszöntsék 80. születésnapján Várkonyi Sándort, aki évtizedeken át írt a magyar labdarúgásról.

A Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, Szöllősi György egy régi típusú futball-labdát adott át Várkonyinak. Kollégái, barátai "Sanyi 80 címmel" kiadványt készítettek az ünnepeltnek a régi SZÚR-ok (színész-újságíró rangadók) emlékét felidézve.

"Hatalmas élmény volt a  Népstadionban 80 ezer néző előtt futballozni, ez rajtunk kívül Puskáséknak adatott meg" - elevenítette fel a régi időket az m4sport.hu-nak a Népsport egykori rovatvezetője, aki 1960-ban az Üllői úton debütált az újságíró-válogatottban. "Mai szemmel elképesztő, hogy volt olyan SZÚR, amelyre 400 ezer jegyigénylés érkezett. Előfordult, hogy három gólt rúgtam a Népstadionban. Ilyenkor egy futballista is boldog volt, hát még egy újságíró."

varkonyi 3 Színészek és újságírók ünnepelték Várkonyi Sándort a Népligetben - fotó: m4sport.huAz ünnepség fénypontja az volt, amikor Várkonyi közel harmincöt év elteltével végre fenékbe rúghatta Rudolf Pétert színművészt.

Várkonyi Sándor (balra) és Rudolf Péter - fotó: m4sport.hu Várkonyi Sándor (balra) és Rudolf Péter - fotó: m4sport.huA történet 1983-ra nyúlik vissza, amikor egy színész-újságíró mérkőzésen az ifjú Rudolf a felezővonal körül meglökte a futballszakírót. "Ide figyelj, szét fogom rúgni a segged!" - ripakodott rá Várkonyi, ám törleszteni csak most tudott.