Teltházas lesz a pápai bokszgála

Már múlt szerdán elfogyott minden jegy a szombaton sorra kerülő pápai Magyar Ring Gálára, melyen Kovács Zoltán, a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú Európa-bajnoka vívja a főmérkőzést az olasz Nicola Cipollettával.

"Sorozatban ez a negyedik rendezvényünk, melyre nagyon gyorsan elkapkodták a belépőket, aminek nagyon örülök" - nyilatkozott az MTI-nek pénteken Rácz Félix, a szervező Felix Promotion vezetője.

A menedzser elmondta azt is, hogy a külföldi bokszolók már a helyszínen tartózkodnak, többek között Cipolletta, valamint a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre (15 mérkőzés/15 győzelem) riválisa, az amerikai Garrett Wilson (17 győzelemmel, 1 döntetlen, 11 vereség) is. A bokszolók mérlegelését 15 órától tartják.

"Azt gondolom, hogy minden öklözőnk felkészült és jó fizikai állapotban lép majd ringbe holnap" - jegyezte meg Rácz Félix, hozzátéve, hogy Kovács és Cipolletta december óta készülnek egymás ellen, s meccsük azért is ígérkezik érdekesnek, mert nagyon hasonló felépítésűek és stílusúak. - "Mintha ikrek lennének, a súlycsoporthoz képest magasak, hosszú kezűek. A megfelelő stratégia fog dönteni kettejük között."

A 18.30-kor kezdődő gálán kilenc mérkőzést láthatnak majd a kilátogatók, a főmérkőzéseket pedig az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben nézhetik meg az érdeklődők.