Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból fordítva gálázott a Vidi

MTI/M4 Sport
A Videoton hátrányból fordítva 5-1-re győzött a vendég Újpest ellen szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Agresszív letámadással kezdte a találkozót az Újpest, ami megzavarta a listavezetőt. A gyorsan megszerzett vendégvezetés után a Videoton fokozta a tempót és bő félóra elteltével egyenlített. Két perccel később akár vezethettek volna a fehérváriak, de a védők közül kiugró Scepovic az újpesti kapu mellé lőtte a labdát.

Fordulást követően tovább folytatódott a nagy iramú, lüktető játék. A Videoton találta meg előbb a gólhoz vezető utat, sőt hat percen belül kétszer is a kapuba talált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A hátrányba került Újpest helyzetét tovább rontotta Diarra, aki a harmadik fehérvári gól utáni heves reklamálásért sárga lapot kapott, majd miután nem hagyta abba, Solymosi játékvezető második sárgával leküldte a pályáról a játékost. A folytatásban a vendégek szépíthettek volna, ehelyett a Videoton szerzett újabb két gólt, így végül fölényes győzelmet aratott.

A mérkőzés összefoglalója:

Így látták a mérkőzést a csapatok vezetőedzői:

OTP Bank Liga,
20. forduló:
Videoton FC – Újpest FC 5-1 (1-1)
Felcsút, 2179 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Hadzic (32.), Scepovic (58., 83.), Suljic (64.), Stopira (84.) illetve Perovic (7.)
sárga lap: Kálnoki-Kis (17.), Diarra (65., 65.)
piros lap: Diarra (65.)

Videoton:
Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Hadzic (Kovács I. 86.), Pátkai, Varga J., Suljic (Géresi 86.) – Scepovic, Lazovic (Maric 83.)

Újpest:
Balajcza – Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Balogh B., Diarra, Sankovic, Andric (Windecker 77.) – Perovic (Lázok 69.), Bardhi (Cseke 69.)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az OTP Bank Liga elé: Videoton FC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Videoton FC-vel zárjuk.
Magyar futball
Kovács Zoltán: „Szeretnénk tovább növelni a dominanciánkat”
Fontos játékosok távoztak a téli átigazolási időszakban a Videotontól, azonban a Dél-Koreába távozó Feczesin Róbert utódját már megtalálta a klub, de az ő eligazolásával kétségkívül jól is járt a Videoton mondta el Kovács Zoltán a csütörtöki Sportreggeliben. A Videoton szeretné növelni dominanciáját tavasszal, a csapat célja a minél eredményesebb játék. A szakvezető beszélt a felcsúti "vendégszereplésről", a felkészülésről, valamint arról is, hogy az eligazolt játékosok vidis jövőjéről is.
Magyar futball
Henning Berg: "Készen vagyunk"
A Videoton vezetőedzője szerint <a href="https://www.m4sport.hu/2017/02/13/horvat-valogatott-tamadot-igazolt-a-videoton/" target="_blank" rel="noopener">Mirko Maric érkezésével</a> összeállt a csapat a tavaszi idényre.
Magyar futball
A Vidi-támadó szíve megesett korábbi csapatán
Asmir Suljic még 2015 nyarán igazolt az Újpest csapatától a székesfehérváriakhoz, ám a 2017-es tavaszi nyitófordulóban alighanem felsejlettek régi emlékei, így a mérkőzés első félidejében, 1-0-ás vendégvezetésnél megkegyelmezett a lila-fehéreknek. A bosnyák támadó mentségére legyen mondva, hogy a második játékrészben azért betalált, hibája pedig még rosszindulattal sem nevezhető végzetesnek, miután csapata fölényes, 5-1-es diadalt aratott a fővárosiak ellen. A már-már komédiába illő jelenetsort az alábbi videóban tekintheti meg.
Magyar futball
Kemény felkészülésen van túl az Újpest
A fővárosiak először a Videoton ellen lépnek pályára a tavaszi idényben. Balogh Balázs a lila-fehérek játékosa elmondta nagyon kemény felkészülésen vannak túl, nehéz mérkőzéseket játszottak és Nebojsa Vignjevics nem kímélte őket a ciprusi edzőtáborban sem. Mohl Dávid hozzátette, nehéz mérkőzésre számít a Videoton ellen, de plusz motivációt jelent nekik az, hogy a felkészülési meccseken mindent pontosan végrehajtottak, amit edzőjük kért tőlük.
Magyar futball
Az Újpest-Fradit már a Megyeri úton rendezhetik
Őze István klubelnök szerint az UTE lemondott a Szusza Ferenc Stadion fejépületének használatáról, így megkezdődött a tárgyalás az újpesti labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság és a létesítmény jelenlegi vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.
Magyar futball