Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi a végét járja, Domenech szerint...

Lionel Messi volt a legrosszabb Barca-játékos az őrületes PSG elleni meccsen - véli Raymond Domenech, aki szerint hanyatlóban van az argentin, Neymar és Suárez pedig lassan elé kerül a rangsorban.

Az ötszörös aranylabdás játékos egy évtizede szlalomozik a védők között, és a korábbi francia szövetségi kapitány véleményével szemben, idén sem úgy tűnik, mint aki lassít. 38 nyolc szezonbeli mérkőzésén 39 gólt szerzett, ennek ellenére Domenech egy hanyatló szupersztár jeleit látja az argentinon.

"Ezen a meccsen Messi volt a legrosszabb Barcelona-játékos. Végig a pálya közepén mozgott, mint aki nem akar futni. A rosszabb meccsein mindig ezt csinálja, visszalép a labdákért, ő akar szervezni, ő akar csinálni mindent" - lepett meg mindenkit nyilatkozatával a francia, aki szerint Messi a végét járja, noha korábban igazi csoda volt.

"Neymar viszont lélegzetelállító volt. Hitt és harcolt, csakúgy, mint Suárez, igaz ő más, neki bokszolnia kéne" - tette hozzá.

A francia válogatottat hat éven át vezető és a gallokkal vb-döntőig jutó szakember már a meccs előtt is kritizálta Messit a L’Equipe hasbájain. Szerinte túl sokat foglalkozik a szerződéshosszabbításával, és már nem olyan energikus, mint 20 évesen volt.

"Nem jó látni, hogy fokozatosan elveszíti a varázsát. Ragaszkodik ahhoz, hogy ő végezze el a szabadrúgásokat, csakhogy félisten maradhasson, noha Neymar jobban rúgja azokat" - fogalmazott Domenech, aki szerint sokkal kiszámíthatóbb lett, játéka elveszítette ösztönösségét és cselezni sem úgy cselez, ahogy korábban.

Messi egyébként a PSG ellen értékesített tizenegyesével sorozatban ötödik meccsén volt eredményes, és már csak egy találatra van a BL örökranglistáját 95 góllal vezető Cristiano Ronaldótól.