Musorujsag
Élő Eredmények

Mikler Roland mást várt a Pick-Szegedtől

vehirsport.hu/m4sport.hu
A bajnokság alapszakaszának első helyéről dönthet a magyar férfi kézilabdázás klasszikusa. A szombati, csak az M4 Sport és m4sport.hu által közvetített Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged csúcsrangadó előtt Mikler Rolandot kérdezte a vehirsport.hu.

Szombaton újra összecsap egymással a hazai kézilabdázás két nagyágyúja, a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged. Nagy Lászlóék a Veszprém Arénában vághatnak vissza az ősszel elszenvedett háromgólos vereségért (26-23), és tehetnek egyúttal hatalmas lépést az alapszakasz győzelem felé. Ha ugyanis a veszprémiek legalább négy góllal felülmúlják Carlos Pastor együttesét, és a folytatásban sem hibáznak, májusban hazai pályán vívhatják majd meg az oda-visszavágós bajnoki döntő második felvonását.

A bakonyi szurkolótábor a Flensburg elleni BL-sikert követően „Ez a csapatunk!” rigmussal jelezte, újra bombaformában érzi kedvenceit, és a magyar válogatott első számú kapusa, Mikler Roland szerint is jó úton haladnak. „Úgy érzem, alakul a formánk. Eljutottunk arra a szintre, hogy harminc gól felett tudunk teljesíteni a BL-ben. Ez azt bizonyítja, hogy lendületben vagyunk. Végre könnyű gólokat is tudunk szerezni, ami megkönnyíti a munkánkat” – válaszolta a felvetésre a dunaújvárosi nevelésű hálóőr.

„A társaság hangulatának és az önbizalmunknak is jót tett, hogy zsinórban négyszer is győztünk a BL-ben. A szezon elején mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy tavasszal kell majd igazán jó formába lendülnünk, de kellenek a lépcsőfokok. Ezek megerősítenek minket abban, hogy jó úton haladunk, s a végén leszünk igazán top formában” – tette hozzá.

A Tisza-parti rivális kötelékeiben EHF-kupát nyerő kapust meglepte a Pick eddigi teljesítménye, és úgy érzi, nem árt vigyázni a szegediekkel. „Meglepett, amit a Picktől láttam. Azt gondoltam, hogy Szegeden arról fog szólni ez a szezon, hogy beépítésék a majd’ egy csapatnyi érkezőt. Ez a folyamat azonban nagyon gyorsan sikerült nekik. Működik a szegedi recept: egy komplett, jó formában lévő ellenfél látogat hozzánk. Mindkét fél kiválóan ismeri a másikat. Gigászi csatára számítok, ahol meg kell próbálnunk ráerőltetni a játékunkat a vendégekre. Nagyon komoly formát mutattak a BL-ben, de szombaton azért futunk ki a pályára, hogy minimum négy góllal megverjük őket” – húzta alá Mikler.

A két fél találkozója minden alkalommal presztízsharc, Mikler szerint azonban most elsősorban önmaguknak kell bizonyítaniuk. „Nem az a cél, hogy a Szegednek mutassuk meg, hogy az őszi Veszprém már a múlté. Magunk miatt szeretném, ha behúznánk a meccset, s azzal együtt az alapszakaszt, méghozzá magabiztos, gyors, lendületes, jó játékkal.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Botrányos végjáték, avagy egy elfeledett bajnoki cím története
Botrányos körülmények között ért véget az 1956-os férfi kézilabda-bajnokság, amelyben végül egy évvel később megosztott győztest hirdettek. A történetben ÁVO-s egyenruhában meccset néző szövetségi elnök, salakba taposott érmek és háromezer pályára zúduló néző is szerepet kapnak.
Kézilabda