Musorujsag
Élő Eredmények

Egy győzelemre a bajnokságtól a DVTK

MTI
A DVTK Jegesmedvék hétfőn 4-3-ra győzött a MAC Budapest vendégeként a jégkorong MOL Liga döntőjének negyedik mérkőzésén a Tüskecsarnokban, így összesítésben 3-1-re vezet, és egy sikerre került a címvédéstől.

Eltiltása miatt ezen a találkozón sem léphetett pályára a miskolciak játékosa, Magosi Bálint, ám csapata korábban mindhárom rájátszásbeli mérkőzését megnyerte nélküle.

A szombati hazai összecsapáshoz hasonlóan most is az alapszakaszgyőztes Jegesmedvék kezdtek jobban, a kanadai Peter Sakaris zicceréből meg is szerezte a vezetést. Somogyi Balázs szép egyéni megoldással egyenlített a játékrész derekán, ám a vendégek újra vezetéshez jutottak Tóth Adrián találatával (1-2). Az első harmad végén egy lecsúszott lövés még kisebb játékvezetői sérülést is okozott.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek egyenlő létszámnál és emberelőnyben is – a fővárosiak négy a három ellen is próbálkozhattak -, ám gól nem esett a középső húsz percben, csak kapuvasig jutottak a felek.

A zárófelvonásban az amerikai Drew Olson távoli lövése talált utat a kapuba egy remek ütemű zavarásnak köszönhetően, ezzel egyenlített a MAC (2-2). A DVTK kettős előnyből sem tudott betalálni, azonban előbb egy kijátszott egyérintős játékból szimpla „fórban” Miskolczi Márk újra vezetést szerzett, majd a kanadai Andrew Johnston emberhátrányban értékesítette ziccerét, ezzel kétgólosra növelve a különbséget (2-4). Bár Pozsgai Tamás négy másodperccel a dudaszó előtt szépített, egyenlíteni már nem volt esélye a házigazdáknak.

A miskolci csapat ezzel egy győzelemre került attól, hogy harmadik egymást követő évben is megnyerje a bajnokságot. A döntő ötödik meccsét szerdán rendezik Miskolcon.

Így látták a mérkőzést a találkozó főszereplői:

Eredmény:
döntő,
4. mérkőzés:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)
gólszerző: Somogyi (10.), Olson (41.), Pozsgai (60.), illetve Sakaris (6.), Tóth A. (18.), Miskolczi (47.), Johnston (53.)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a DVTK javára.

A döntő további programja:    
szerda:
DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

péntek (ha szükséges):
MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

vasárnap (ha szükséges):
DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Crosby vezette a Stanley Kupa-győztest
A Pittsburgh Penguins a papírformának megfelelően könnyedén, 4-0-ra győzött a vendég Florida Panthers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.
Jégkorong
A döntő mérkőzések feléről eltiltották Magosi Bálintot
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék döntő párharcának második mérkőzésén történt incidenst, amelynek során Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék) 20 perces büntetést kapott hivatalos személyek sértegetéséért.
Jégkorong
Jaromír Jágr megint előzött
Tíz gólt hozó összecsapáson győzött a címvédő Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) pénteki játéknapján, a New Jersey Devilst győzték le 6-4-re.
Jégkorong
MAC K.O. a Jegesmedvék ellen
A hazai pályán játszó MAC Budapest 3-0-ra megnyerte a jégkorong MOL Liga döntőjének második felvonását csütörtökön a Tüskecsarnokban, ezzel egyenlített a DVTK Jegesmedvék elleni párharcban.
Jégkorong