Nem ezt szoktuk meg Mourinhótól: fontosabb az EL, mint a PL

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője az Európa Liga megnyerését fontosabbnak tartja, mint azt, hogy együttese a legjobb négy közé kerüljön a Premier League-ben.

"Ha választhatok, inkább az Európa Liga mellett teszem le a voksom, mint hogy negyedikek legyünk a bajnokságban. Ez egy trófea, presztízs, és azt jelenti, hogy játszhatnánk az Európai Szuperkupáért" - idézi a klub honlapja a 54 éves portugál szakvezetőt. Mourinho úgy véli, a hazai ellenfelek most már előnyben vannak abból a szempontból, hogy nem kell a nemzetközi porondon is helytállniuk. A Manchester United mellett ugyanis a bajnoki címvédő, ám jelenleg mindössze 15. Leicester City - amely nyolc közé jutott a BL-ben - az egyetlen állva maradt angol gárda az európai kupákban.

A PL-negyedik helyet elhomályosítja az EL-menetelés - fotó: EPA/PETER POWELLA második számú európai kupasorozat trófeájának elhódítása automatikus BL-csoportkörös szereplést jelent, míg a pontvadászat negyedik helyének elérésével selejtezőt kellene vívniuk a Vörös Ördögöknek. A manchesteri csapat jelenleg ötödik a bajnokságban, s bár hátránya négy pont a negyedik helyezett Liverpoolhoz képest, két mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

"A Chelsea, a Tottenham, a Liverpool, az Arsenal vagy a Manchester City nem szerepel Európában, így csak heti egy meccsük van. Mi azonban úgy fogunk tovább harcolni, ahogy a Middlesbrough ellen is tettük" - hangsúlyozta Mourinho, együttese vasárnapi, idegenbeli 3-1-es sikerére utalva.

A Manchester az EL-negyeddöntőben a belga Anderlechttel találkozik.