Musorujsag
Élő Eredmények

Fordulhat a történelem kereke a portugálok ellen

m4sport.hu
Március 25-én Lisszabonban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzésen Portugália legjobbjai ellen. Az összecsapás előtt összegyűjtöttünk egy rövid statisztikát, miként alakultak a magyarok eddigi mérkőzései a luzitánok ellen.

A két válogatott eddig 11-szer találkozott egymással, a statisztika azonban nem túl kecsegtető a magyarok számára: nulla győzelem és négy döntetlen mellett hét vereséget könyvelhettek el hazánk válogatottai.

Az első mérkőzést 1926 decemberében játszotta egymás ellen a két nemzet, a barátságos találkozó 3-3-as végeredménnyel zárult. Négyszer találkozott még tét nélküli összecsapáson a magyar és a portugál válogatott, két döntetlen és két vereség volt a mérleg.

Az 1966-os világbajnokságon az Eusébio vezette Portugália 3-1-re legyőzte a Mészöly Kálmánt is soraiban tudó magyar válogatottat.

1998-tól 2009-ig nem sok babér termett a magyaroknak, két világbajnoki és két Európa-bajnoki selejtezőn is vereséggel kellett elhagyniuk a pályát, azonban jött a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, ahol egy fantasztikus 3-3-as döntetlennel a csoport élén végeztek Bernd Storck fiai.

Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo válogatottaik leggólerősebb játékosai közé tartoznak két-két góljukkal az egymás elleni statisztikákat figyelembe véve.

Remélhetőleg az 1926-os és 2016-os 3-3-as döntetlennel keretbe zárta a magyar csapat ezt a nem túl eredményes időszakot és március 25-én, a lisszaboni Estádio da Luz Stadionban megszerzi első győzelmét Portugália legjobbjai ellen.

Az összecsapást március 25-én, 20 óra 45 perctől élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megtartotta első edzését Lisszabonban Bernd Storck
A portugálok elleni vb-selejtezőre készülő válogatott hétfőn megérkezett Lisszabonba, ahol kedd délelőtt - <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/03/19/hetfon-egeszul-ki-a-valogatott-kerete/" target="_blank" rel="noopener">már a teljes keretnek</a> - megtartotta első edzését Bernd Storck szövetségi kapitány.
Magyar futball
Nagy Ádám: „Ki vagyunk élezve a szombati találkozóra”
Megérkezett Lisszabonba a magyar labdarúgó-válogatott, ahol szombaton Portugália legjobbjaival találkozik a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában. A hétfői landolást követő estén Nagy Ádám, a Bologna középpályása ecsetelte a nemzeti tizenegy heti programját, valamint a mérkőzéssel kapcsolatos elvárásait is kifejtette az M4 Sport riporterének. Rajta kívül a budapesti utca embere is bizakodva várja a hétvégi összecsapást...
Magyar futball