Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik: „A végsőkig küzdeni kell”

M4 Sport
Szoboszlai Dominik három remekbe szabott góljának köszönhetően kijutott a korosztályos Eb-re a magyar U17-s labdarúgó válogatott, amelynek akár egy szép eredmény is összejöhet a májusi kontinenstornán, mondták a Sportreggeli stúdiójába ellátogató fiatal játékosok, Szoboszlai, valamint Tímári Norman.

Két hosszabbításban szerzett góllal kvalifikálták magukat a magyar fiatalok a májusi, horvátországi Európa-bajnokságra. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik szerint az volt a kulcs, hogy az izraeliektől elszenvedett vereség után fel tudtak állni, „a végsőkig küzdeni kell” – fogalmazott.

Tizenegy év után szerepelhet a kontinenstornán a magyar válogatott, amely akár meglepetést is szerezhet Horvátországban. Tímári Norman szerint, ha maximálisan odateszik magukat és ugyanúgy játszanak, ahogy az oroszok, illetve a norvégok ellen, akkor egy szép eredmény is összejöhet az Eb-n.

A pénteki sorsolásról Szoboszlai Dominik elmondta, itt már Európa tizenhat legjobb csapata van, így szinte teljesen mindegy, hogy kivel kerülnek egy csoportba, egy dolog a fontos, hogy saját játékukat játsszák. Nagyon sajnálták a felnőtt válogatott szombati, lisszaboni vereségét, de nem törtek miatta össze és rá tudtak pörögni a mindent eldöntő, Norvégia elleni vasárnapi mérkőzésre.

További tartalmak