Musorujsag
Élő Eredmények

Hatodszor rendezhetnek Győr-Ferencváros kupadöntőt

Hatodszor rendezhetnek Győr-Ferencváros kupadöntőt

MTI
Hatodik alkalommal találkozhat egymással a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában a Győr és a Ferencváros, amennyiben érvényesül a papírforma a kecskeméti négyes döntő szombati mérkőzésein.

A bajnokságban is címvédő győriek 2005 tavasza óta birtokolják a Magyar Kupát, vagyis sorozatban a 13. sikerüket érhetik el. A szombati elődöntőben a Debrecennel találkoznak, amely – Ambros Martín győri vezetőedző szerint – nagy elvárásokkal érkezik Kecskemétre.

„Sikeres szereplésük nagy lépést jelenthet egy jövőbeni európai szintű menetelés felé. A négyes döntős lebonyolítás mindig nagyon kemény és meglepetéseket is hordozhat magában, de természetesen nagy erőkkel készülünk, hogy megvédjük címünket” – tette hozzá a spanyol szakvezető a klub honlapján.

Játékosai közül Hársfalvi Júlia és Jana Knedlikova kisebb sérülés miatt nem léphet pályára.

Görbicz Anita csapatkapitány hangsúlyozta, fontos, hogy már az első meccsen is koncentráltan álljanak a feladathoz. „Nagyon összeszedetten kell játszanunk, ha le akarjuk győzni az egyre jobb formát mutató Debrecent. A Magyar Kupa kétnapos tornája remek felkészülést jelent számunkra a Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt és bízom benne, hogy idén is sikerül elhódítanunk a kupát” – nyilatkozta.

Az ETO kupaelődöntőt 1999-ben, finálét pedig 2004-ben veszített legutóbb.

Debrecen, 2017. január 13. Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője a női kézilabda NB I-ben játszott DVSC-TVP - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen Debrecenben, a Hódos Imre Sportcsarnokban 2017. január 13-án. A Ferencváros 26-17-re nyert. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Elek Gábor története 13. kupagyőzelmére vezetheti a Ferencváros női kézilabdacsapatát- Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A másik ágon a Ferencváros a Dunaújvárossal mérkőzik. Elek Gábor, a szintén BL-negyeddöntős fővárosiak vezetőedzője a klub honlapján nagyon kellemetlen csapatként jellemezte aktuális ellenfelüket. „A Dunaújváros nagyon jó formában van, ezért okozhat meglepetést, tehát mindenképpen nagyon komolyan kell vennünk, ha kupadöntőt akarunk játszani. Papíron feltétlenül erősebbek vagyunk, de az esélyesség terhe nem az ellenfelünket nyomasztja” – tette hozzá. Elek Gábor reménykedik benne, hogy az elődöntőben minél több energiát megspórolhatnak a vasárnapi fináléra.

Az FTC játékosai közül Hornyák Dóra néhány hétig kisebb sérüléssel bajlódott, de ezen a héten már ismét a társaival edzett. Schatzl Nadine az Érd elleni meccsen részese volt egy komoly ütközésnek, ezért egész héten gyógytornázott, csütörtökön azonban már ő is a csapattal készült.

A Ferencváros eddig 12 alkalommal nyert Magyar Kupát, legutóbb 2003-ban, döntőt pedig tavalyelőtt játszhatott eddig utoljára.

A kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban sorra kerülő tornára minden jegy elkelt.

Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntő:

április 1., szombat, elődöntő:
Győri Audi ETO – DVSC-TVP 14.10
FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász KA 16.10

április 2., vasárnap, helyosztók:
a 3. helyért 13.45
döntő 16.00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Észszerűsítést sürget Klopp
Közös gondolkodásra biztatja az angol futball vezetőit, a mérkőzéseket közvetítő televíziókat és a klubokat egy ésszerűbb program összeállítsa érdekében Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.
Külföldi futball
Puskás Ferenc születésnapján vehet revánsot a Honvéd a Ferencvároson
A második helyen álló Budapest Honvéd és a címvédő, jelenleg negyedik Ferencváros rangadója zárja a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulóját. A Fradi edzője jubilál az összecsapáson, míg a kispestiek elégtételt vennének a zöld-fehéreken a mostani szezonban elszenvedett vereségekért.
OTP Bank Liga
Célegyenesbe érkeztek az EYOF előkészületei
Győrben rendezik a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, A MOB főtitkára, Bartha Csaba pedig a Sportreggeliben elmondta, hogy lassan minden készen ál arra, hogy a Rába-parti városban köszönthessék 50 ország 2500 versenyzőjét, akik 10 sportágban mérik majd össze tudásukat.
Egyéb
Szellő Imre 2018-ban már vb-övért bokszolhat
A 2015-ös év után 2016-ban is Szellő Imre lett az év magyar profi ökölvívója. A veretlen cirkálósúlyú bajnok még sok hasonló elismerést szeretne bezsebelni, ám jelenleg a Tóth Tamás elleni április 22-i címmérkőzésre koncentrál. Szellő Imre és edzője, Bertók Róbert úgy véli, hogy a „Barbár” elleni összecsapás kiváló felkészülési lehetőség a vb-címmérkőzésig vezető úton, Szellő ugyanis 2018 második felében már világbajnoki övért bokszolna.
Ökölvívás
Borbély Zoltán: Átadás-átvátel zajlik a magyar ökölvívásban
Szombaton délben tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A napirenden a jelenlegi elnökök, elnökségi tagok, az ellenőrző testület tagjainak felmentése, majd az új tisztségviselők megválasztása szerepel. Borbély Zoltán sportjogász a Sportreggeliben elmondta, hogy a közgyűlés nem ütközik jogi akadályokba, mert a jelenlegi elnök, Csötönyi Sándor még nem mondott le.
Ökölvívás