Musorujsag
Élő Eredmények

Hazai közönség előtt hangol az Eb-re Berki Krisztián

MTI
A tornászok hétvégi országos szerbajnoksága lesz Berki Krisztián főpróbája az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokság előtt.

„Ez a verseny fontossági szempontból ugyanott van, mint bármely más viadal, amelyen indulok ebben a félévben. Hazai közönség előtt nagyon szeretek versenyezni, örülök minden nézőnek, és remélem, sokan lesznek, mert akkor nemcsak nekem, hanem a többi tornásznak is jobban megy majd a szereplés” – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berkit, akinek ez lesz az egyetlen hazai versenye tavasszal.

A lólengés-specialista a szerbajnokság első napján, szombat délelőtt versenyez. Elmondása szerint a 6.2-es kiinduló pontszámú gyakorlata mellett már elkezdte gyakorolni az erősebb, 6.5-ös kiindulójút is – ugyanis fontosnak tartja, hogy az Európa-bajnokság előtt legyen egy olyan verseny, ahol ezt adja elő -, de hogy ezúttal melyiket mutatja be, még kérdéses.

Berki tavasszal három világkupán vett részt, Melbourne-ben és Dohában arany-, Bakuban pedig ezüstérmet szerzett.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta, hogy Berki Krisztiánon kívül Kállai Zoltán is csak lólengésben versenyez, a többi válogatott versenyzőnek viszont mind a hat szeren indulnia kell. Szombaton talajon, lovon és gyűrűn, vasárnap pedig ugrásban, korláton és nyújtón állnak a szerekhez a férfi tornászok.

A nők az első napon ugrásban és felemáskorláton mutatkoznak be, a második napon pedig a gerenda és a talaj kerül a középpontba. Draskóczy Imre szövetségi kapitány szerint külön téttel bír ez a verseny, hiszen az Európa-bajnokságon indulók névsorát még nem hirdette ki, megvárja a hétvégi ob eredményeit.

A tavaszi szezon egyik legrangosabb hazai versenye szombaton és vasárnap is 10.30-kor kezdődik a budapesti Központi Tornacsarnokban.

További tartalmak