Musorujsag
Élő Eredmények

Erdei Zsolt lett az Ökölvívó Szakszövetség elnöke

MTI
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Erdei Zsoltot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a szombati tisztújításon.

Az Arena Hotelben rendezett közgyűlésen a versenyzőként amatőr és profi világbajnok, olimpiai bronzérmes Erdei volt az egyedüli jelölt. Az ülésen – a MÖSZ tájékoztatása szerint – a 106 szavazásra jogosult tagból 87 volt jelen, s ők nyílt szavazáson, egyhangúlag adtak neki bizalmat.

A szövetséget 1996 óta irányító Csötönyi Sándort a tagok tiszteletbeli elnöknek választották.

Az ökölvívóknál legutóbb 2015 őszén volt tisztújítás. Akkor Csötönyi volt az egyedüli jelölt, s 2020-ig kapott mandátumot.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor a sportág berkeiben egyre nagyobb teret nyertek a változást sürgetők, mivel a bokszban hosszú ideje nincsenek komoly eredmények. Férfiaknál világbajnokságon 2009-ben volt legutóbb magyar dobogós (Káté Gyula), olimpián pedig 2000-ben, amikor éppen Erdei nyert bronzot.
A tavalyi év végén Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője nyíltan támadta Csötönyit, csatlakozva ezzel az elnököt már korábban bíráló Kovács István, az eddigi utolsó magyar ökölvívó olimpiai bajnokhoz. Közben a háttérben egyeztetések folytak, s felmerült Erdei Zsolt neve mint lehetséges utódé. Ő jelezte, akkor vállalja az elnökséget, ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatja, február közepén pedig arról számolt be, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapott, és megkapta azt a bizalmat, amit kért.

A Madárfészek Akadémia vezetője még akkor egyeztetett a jövőről Csötönyi Sándorral, aki jelezte, hogy csak az ő javára hajlandó lemondani a posztról, mert benne megbízik, és becsületes, tisztességes embernek tartja.

Szombaton aztán Csötönyi a közgyűlésen lemondott posztjáról, és Erdeit javasolta utódjának.

Az Arena Hotelben délelőtt éves rendes beszámoló közgyűlést tartott a szövetség, ezután választották meg az új elnököt.

„Köszönöm a bizalmat, ennek a hatalmas feladatnak csakis a segítségetekkel, összefogással tudok majd megfelelni. Remélem, hogy ez így is lesz és közös sikerek előtt állunk”  – mondta Erdei Zsolt, az új elnök.

A nap során teljes tisztújítást is tartottak. Megválasztották – az Erdei által javasolt – 21 tagú elnökséget, melyben az új sportági vezető mellett hét alelnök kapott helyet.

Alelnökök: Dér Tamás, dr. Berkes István, ifj. Lasz György, ifj. Süllős Gyula, Pajna Zoltán, Pantl Péter, Soós Zoltán.

Elnökségi tagok: Balogh Sándor, dr. Sarlós András, dr. Kassai László, dr. Kálózdi Tamás, Draskovics Szilárd, Horváth Ferenc, Kepli József, Kóczián József, Kovács Géza, Rieb György, Sárközi Márk, Szabó Sándor, Varga Gergely.

Ellenörző Testület: Orodán Sándor (elnök),        Dr. Rátkai Norbert, Dr. Pálos Péter, Fásy Ádám, Szántó László,  Turbucz Gábor, dr. Laczkó János.

„Mindenkinek köszönöm, hogy elfogadták a jelöltségét az alelnökök, az elnökségi tagok. Mindenkire nagy szükségünk lesz, rengeteg a munka, maradjunk együtt, tartsunk össze!” – zárta le az új elnök, Erdei Zsolt a közgyűlést.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Erdei Zsolt áll a szombati küzdelem elé
Szombaton, április 1-én elnököt választanak a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben (MÖSZ). Az eddigi elnök, Csötönyi Sándor korábban kijelentette, ha csak Erdei Zsolt lesz a jelölt, akkor nem áll ki ellene. Április 1-én a küldöttek tehát döntenek, az egyetlen jelölt Erdei Zsolt. A "Madár" becenevű szakember ökölvívóként amatőr és profi világbajnoki címet, két amatőr Európa-bajnokságot nyert meg, valamint olimpiai bronzérmes. Jelenleg a Madárfészek Akadémiát vezeti, bokszolói egyre jobb eredményeket érnek el, a februári Bocskai István emlékversenyen két súlycsoportban is az ő tanítványai szerezték meg az aranyérmet. Az elnökjelöltet kérdeztük.
Ökölvívás
Kovács Kokó: Ilyen mélyen még soha nem volt a magyar ökölvívás
<div>Kendőzetlenül kritizálta a magyar ökölvívást Kovács Kokó István a <a href="http://kesport.hu/2017/03/24/koko-szerint-soha-nem-volt-ilyen-melyen-a-hazai-okolvivas/" target="_blank">Kesport TV legfrissebb videójában</a>. Szerinte nagyon nagy a baj.</div>
Ökölvívás
Az egyesületek kilencven százaléka támogatja Erdei Zsoltot
Már az április elsején esedékes évi rendes közgyűlésen napirendre kerülhet a tisztújítás a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben (MÖSZ), miután az elnökaspiráns Erdei Zsolt és Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány bejelentette, a klubok közel kilencven százalékának támogatását megszerezték.
Ökölvívás
Rácz Félix: "Senki nem születik elnöknek"
Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa az M4 Sport7fő című műsorában úgy nyilatkozott, hogy Erdei Zsolt - aki<a href="https://www.m4sport.hu/2017/02/13/erdei-zsolt-valtoztatni-kell-nincs-mas-valasztas/"> hétfőn exluzív interjút adott az m4sport.hu-nak </a>- olyan személyiség, akit a boksztársadalom elfogad a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor utódjának. A promóter a közelgő pápai gáláról is beszélt.
Ökölvívás