Musorujsag
Élő Eredmények

Az olimpián nem lesz Észak-Dél háború

MTI
A dél-koreai Országegyesítési Minisztérium állásfoglalása szerint nincs akadálya annak, hogy észak-koreai sportolók részt vegyenek jövőre a pjongcsangi téli olimpián.

A tárca egy nappal azt követően adott ki közleményt, hogy Csoj Mun Szun, annak a tartománynak a kormányzója, amelyben Pjongcsang található, kijelentette, észak-koreai sportvezetők jelezték neki: részt akarnak venni a téli játékokon.

„A mi álláspontunk az, hogy ha Észak-Korea sporteseményen kíván részt venni nálunk, akkor engedélyezzük azt, amennyiben jelentkezésük megfelel a szabályoknak” – nyilatkozott hétfőn a minisztérium szóvivője.

A két ország viszonya az 1953-ban zárult koreai háború óta igen feszült. Az összecsapások fegyverszünettel és nem békével zárultak, az egymáshoz történő beutazáshoz jelenleg is külön engedélyre van szükség, mindkét oldalon.

A szöuli vezetés nemrég hozzájárult ahhoz, hogy a női labdarúgó-válogatott Észak-Koreában lépjen pályára a 2018-as Ázsia-bajnokság selejtezőjén.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tóth Ivett az első magyar olimpikon Pjongcsangban
Tóth Ivett 20. helyen végzett a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.
Téli Sportok