Musorujsag
Élő Eredmények

Hamarosan útjára indul az olimpiai láng

MTI
November elsején indul több mint kétezer kilométeres útjára a februári, pjongcsangi téli olimpia lángja.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a fáklyát hagyományosan a görögországi Olümpiában gyújtják meg október 24-én, majd a következő hónapban indul el 2018 kilométeres dél-koreai körútjára. Ennek során 17 várost és tartományt érint, és több mint 7500-an vesznek majd részt a stafétában.

Az utolsó fáklyavivő személyét – aki fellobbantja majd a lángot a stadionban – csak később teszik közzé, ám nagy meglepetés lenne, ha nem az olimpiai és kétszeres világbajnok műkorcsolyázóra, Kim Ju Nára esne a rendezők választása. A 26 éves versenyző a 2014-es szocsi játékok után bejelentette visszavonulását, majd a 2018-as olimpia nagykövete lett.

A pjongcsangi játékok február 9-től 25-ig tartanak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lesz téli olimpia, de NHL-játékosok nélkül
A dél-koreai szervezők még bizakodnak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosainak szereplésében, annak ellenére, hogy az NHL hétfőn közölte, a hokisok nem lehetnek ott a jövő februári pjongcsangi téli olimpián.
Jégkorong
Az olimpián nem lesz Észak-Dél háború
A dél-koreai Országegyesítési Minisztérium állásfoglalása szerint nincs akadálya annak, hogy észak-koreai sportolók részt vegyenek jövőre a pjongcsangi téli olimpián.
Egyéb
Tóth Ivett az első magyar olimpikon Pjongcsangban
Tóth Ivett 20. helyen végzett a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.
Téli Sportok