Musorujsag
Élő Eredmények

Csernoviczki Éva Eb-bronzérmes

MTI/M4 Sport
A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bronzérmet nyert csütörtökön a varsói cselgáncs Európa-bajnokságon.

A londoni olimpián is bronzérmes tatabányai versenyző negyedik mérkőzésén az Eb-harmadik ukrán Marina Csernyakkal csapott össze a bronzcsatában, akit eddigi három meccsükön rendre megvert. Legutóbb tavaly a riói játékokon találkoztak a 16 között, akkor a magyar klasszis végül hetedik lett. A negyedik összecsapásuk is a 30 éves magyar fölényét hozta, aki egy-egy intés után, 1:22 perccel a vége előtt karfeltolásból eldobta ellenfelét, amire vazaarit kapott. A hátralévő időben a kétszeres Európa-bajnok rutinosan őrizte előnyét, a hajrában még egy intés is belefért, aztán boldogan ugrott edzője-édesapja, Csernoviczki Csaba nyakába.

„Nagyon örülök, hogy sikerült sorozatban tizedszer érmet szereznem Eb-n, nagy teher volt ez a számomra” – utalt egyedülálló teljesítményére a diadal után. „Az elvesztett elődöntő után mérges voltam magamra, nehéz volt ráhangolódni a bronzmeccsre, de sikerült így is megnyerni” – mondta.

A magyar cselgáncsozó mérkőzés utáni nyilatkozatát az alábbi videóban nézheti meg:

A tatabányai dzsúdós kifejtette: a riói olimpia óta hét-nyolc hónapig nem versenyzett, az Eb előtt csak egy viadalon tudott indulni, és nemrég két hétig beteg is volt. Az elvesztett elődöntőről annyit mondott, hogy saját magát okolja miatta, mert nem tudott annyit kiadni magából, amennyi a sikerhez kellett volna.

Édesapja is ott kezdte, hogy nehéz volt a riói hetedik hely után „összerakni” lányát. „Az első két meccs szépen lement, a 16 éves ukránról viszont nem sokat tudtunk, de a jövőben vélhetően nem lesz probléma megoldani ellene a meccset. Más kérdés, hogy alkata miatt valószínűleg magasabb súlycsoportba vált majd” – jelentette ki.

Az augusztusi, budapesti világbajnokságról szólva Csernoviczki Csaba közölte, most egy hónap pihenőt ad lányának, aztán júniusban megkezdik a felkészülést az év fő versenyére.

Csernoviczki Éva pályafutása negyedik, a magyar dzsúdósportnak pedig a 45. Eb-bronzérmét szerezte meg a lengyel fővárosban. Az aktív cselgáncsozók közül ő az egyetlen, aki sorozatban tíz kontinensviadalon dobogóra tudott állni.

A varsói cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján egyébként két ukrán aranyérem született. A 48 kilogrammban meglepetésre Eb-győztes lett az elődöntőben Csernoviczki Évát legyőző, mindössze 16 éves Darija Bilogyid.

Eredmények:
nők:

48 kg, Európa-bajnok: Darija Bilogyid (Ukrajna)
2. Irina Dolgova (Oroszország)
3. CSERNOVICZKI ÉVA és Monica Ungureanu (Románia)

52 kg, Európa-bajnok: Majlinda Kelmendi (Koszovó)
2. Aleszja Kuznyecova (Oroszország)
3. Joana Ramos (Portugália) és Eveline Tschopp (Svájc)
….Pupp Réka és Keliger Bernadett helyezetlen

57 kg, Európa-bajnok: Priscilla Gneto (Franciaország)
2. Theresa Stoll (Németország)
3. Nora Gjakova (Koszovó) és Hélene Recevaux (Franciaország)
….Siroki Ibolya helyezetlen

férfiak:

60 kg, Európa-bajnok: Robert Msvidobadze (Oroszország)
2. Janiszlav Gercsev (Bulgária)
3. Francisco Garrigos (Spanyolország) és Orhan Safarov (Azerbajdzsán)
… Szabó Csaba és Bartha Ákos helyezetlen

66 kg, Európa-bajnok: Georgi Zantaraja (Ukrajna)
2. Adrian Gomboc (Szlovénia)
3. Matej Poliak (Szlovákia) és Nihat Sihalizada (Azerbajdzsán)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Teltház lesz a Magyar Ring bokszgálán
Minden jegy elfogyott a szombati, székesfehérvári Magyar Ring profi ökölvívógálára, melynek fő mérkőzését Szellő Imre és Tóth Tamás vívja a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú címéért és a magyar bajnoki címért.
Ökölvívás
Ritkán látni ekkora bődületes luftot
Akkora luftot rúgott Chris Wondolowski az észak-amerikai profi labdarúgóliga szerdai játéknapján, hogy a lendülettől felrepült és hanyatt esett.
Külföldi futball
Visszautasítja a bukaresti edző vádjait a Fradi
A Ferencvárosi Torna Club határozottan visszautasítja a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő román CSM Bucuresti svéd edzőjének, Per Johanssonnak a magyar szurkolókra vonatkozó vádjait.
Kézilabda
Módosítják a Bajnokok falát
Fontos fejlesztéseken esik át a Gilles Villeneuve-ről elnevezett montreali versenypálya az idei megmérettetés előtt. A már zajló munkálatok az aszfaltcsík leghíresebb pontját, a Bajnokok falát is érintik.
F1 Hírek
Ünneprontó volt Nadal
A címvédő Rafael Nadal bejutott a legjobb nyolc közé a 4,2 millió euró (1,3 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán.
Tenisz