Musorujsag
Élő Eredmények
 

Dani Alves öröme nem teljes - az új BBC megtörte barátait

Daniel Alves nem tudott felhőtlenül örülni együttese, a Juventus Bajnokok Ligája-továbbjutásának a Barcelona ellen, mivel korábbi társait, akik egyben barátai is, szomorúnak kellett látnia. Pedig ehhez ő is nagyban hozzájárult, akárcsak az új csodatrióként emlegettet Juve-egység.

A százszoros brazil válogatott játékos nem rég egy nyilatkozatában arról beszélt, korábbi barcelonai társai mennyire hiányolják az öltözőből, mert mókázásaival, állandó bolondozásával, de sokszor csupán puszta megjelenésével is vidám hangulatot tudott teremteni, és nincs aki ezt pótolja.

Daniel Alves : valami ilyesmit hiányolnak  a barcás társak (Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)



Hogy nem haragban távozott Alves a nyáron, arról szerdán is meggyőződhettünk. A kezdőrúgásnál kis túlzással még hátrányt is szenvedhetett volna ebből jelenlegi csapata, mikor a sípszó elhangzásakor a védő még nagyban pacsizgatott a Barca kispadján (a felvételen az is látszódik, amint először csak az oldalvonal mellett jattol). Szerencséjére még időben kapcsolt, mert pont a helyére érkezett egy ívelés, amit a pályára épphogy visszaérve ő fejelt el, hogy pár másodperccel később meg labdát szerezzen.

A lefújás után sem hazudtolta meg magát, a kiesés miatt összetörő honfitársát, Neymart igyekezett megnyugtatni, majd a sajtónak is feltárta a lelkében dúló kettősséget:

„Mondtam neki: sajnos úgy hozta az élet, hogy egymással kellett szembenéznünk. Korábban együtt éltük meg az ilyen pillanatokat, most egymás ellen. Ez a munkánk, de az érzéseinkkel nem tudunk mit kezdeni - idézte a a spanyol Marca a kitárulkozó Alvest. Kemény menet volt, de tudtuk hogy az lesz. Boldogsággal tölt el a továbbjutásunk, ugyanakkor nem örülök, hogy a barátaimat szomorúnak látom. Megannyi szép emlék köt ide, ezért is fáj. Ha fordítva alakul, ők is így éreznének miattam" - jelezte a 33 éves labdarúgó, nem múlt el nyomtalanul a Katalóniában eltöltött nyolc szezon, a 391 meccsen szerzett 21 gól és 102(!) assziszt, és persze a közösen elért 6 bajnoki-, 4 hazai kupa-, 3 BL-, ugyanennyi klub-vb- és európai Szuperkupa-, valamint 5 spanyol Szupekupa-siker.

Barátja minden igyekezete ellenére Neymar nem tudott megnyugodni, sírva hagyta el a pályát. Szó mi szó, komoly érzelmi hullámvasutazáson vett részt a támadó a közelmúltban. Nem élete szezonkezdete után a PSG elleni feltámadás javarészt neki köszönhető. Azt követően ugyan sérülés miatt kihagyott egy bajnokit, de egyre inkább kezdett belelendülni a játékba, aztán a málagai vereség során összeszedett piros lapja, megspékelve a játékvezető gúnyos megtapsolásával hárommeccses - benne a hétvégi El Clásicóval - eltiltást ért. Most ehhez jött a korai BL-búcsú, ami után 10 napig gondolkodhat, mielőtt újra pályára léphetne, mi romolhatott el?

Neymar vigasztalhatatlan volt  (Fotó: EPA/ALBERTO ESTEVEZ)



A szerdai visszavágón is mindent megtett, próbálkozott rendületlen, hiába. Három lövéséből egy sem talált kaput. Nem kevesebb, mint 13 sikeres cselt mutatott be, de ennek az volt az ára, hogy a párharc során 38-szor veszítse el a labdát. Úgyhogy akár onnan is nézhetjük, a vele rendszerint találkozó Dani Alves is sokat tett azért, hogy 2017-ben ne nagyon emlegessék Neymar nevét az egyéni díjak, köztük az Aranylabda esélyesei közt.

De az MSN másik két tagjának, különösen Luis Suáreznek sem ment jól. Így fordulhatott elő, hogy 2013 után - amikor a Bayern 7-0-val ütötte ki a Barcát - rúgott gól nélkül búcsúztak a gránátvörös-kékek (ezen kívül még egyszer történt ilyesmi velük a BL-ben, a Manchester Uniteddel szemben 2008-ban).

A BBC ezúttal ütősebbnek bizonyult. Na nem a Bale, Benzema, Ronaldo hármas, hanem a vadiúj álomtrió (mármint annyiban új, hogy így emlegetik őket), a Buffon, Bonucci, Chiellini egység.

Az olasz nagy fal vezette Juve a Porto elleni nyolcad- és a mostani negyeddöntőben is hiba nélkül állta a sarat.

Kiegészülve Dani Alvessel, hogy a hangulatra se legyen panasz...