Bodrogi László szerint a magyar kerékpársport színvonala nem kiemelkedő

Két év után, direkt a V4 kerékpárverseny miatt tért haza a legjobb magyar bringás, a három éve visszavonult korábbi vb-ezüstéremes, Bodrogi László, aki az M4 Sportreggeliben elárulta, nem napra kész a magyar kerékpársportból, mert annak színvonala nem elég jó ahhoz, hogy eljusson a híre Franciaországig.

Az egykori versenyző saját példájából okulva, azt tartja a fejlődés útjának, ha minél színvonalasabb versenyeken vesznek részt kerekeseink, hogy megfelelő nívójú megmérettetéseken gyűjtsék a kilométereket.

Mint mondta, ő is élt azzal a lehetőséggel, hogy hamar külföldön versenyezhetett, így a lehető legközelebb lehetett a világszínvonalhoz.

A Budapesttől Pannonhalmáig tartó, V4 magyarországi 176,4 km-es szakaszára kitérve hozzá tette, a napokban beköszöntő hideg idő mentálisan is megedzi a résztvevőket, ami ugyancsak fontos a fejlődésben.

A pályáját illetően nem a 2007-es stuttgarti világbajnoki ezüstjét tartja legszebb emlékének, mert volt, ahol nagyobb élményt jelentett számára az élmezőnyben végezni a kezdeti nehezebb kilátások után.

A stúdióban ült Fazekas László, a v4 kerékpárverseny kommunikációs menedzsere is, aki a verseny részleteire is kitért, ezt a videóra kattintva ugyanúgy meghallgathatja, ahogy Bodrogi élményeit a civil életre való átállásáról.