Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Nem tudtam volna Ecclestone-nal dolgozni

F1 Racing
A Forma–1 új sportigazgatója, Ross Brawn elismerte, nem tudott volna Bernie Ecclestone-nal dolgozni, azt viszont tagadja, hogy a honfitárs eltávolítása volt az egyik feltétele a Liberty Media által ajánlott munka elfogadásának.
Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)

Ecclestone-nak januárban kellett átadnia a helyét az új többségi tulajdonos embereinek, miután a cég az F1 irányítói struktúráját is átalakította. A brit helyére három szakember került: a királykategória vezérigazgatója Chase Carey lett, a sporttal kapcsolatos dolgokért Ross Brawn felel majd, a kereskedelmi ügyeket pedig Sean Bratches fogja intézni.

A bahreini paddockban felbukkanó Ecclestone a menesztés és az utódlás kapcsán nemrég kijelentette, Brawn (akivel sohasem ápolt baráti viszonyt) nem vállalta volna el a munkát, ha ő a folytatásban is a posztján marad. A témáról nemrég a másik érintett véleményét is kikérték. „Ez nem igaz. Úgy értem, nem tudtam volna Bernie-vel dolgozni, de mindez sosem szerepelt a feltételek között” – jelentette ki határozottan egy, az F1 Racingnek adott interjúban.

Bernie Ecclestone és Ross Brawn (Fotó: XPB) Bernie Ecclestone és Ross Brawn (Fotó: XPB)

Kiemelte, Ecclestone-nak eltérőek voltak a nézetei az F1 jobbá tételét illetően, ezért lett volna komoly kihívás a vele való együttműködés. „Szórakoztató lett volna vele dolgozni. Nem lett volna lehetetlen, de ő sokáig a maga módján intézte a dolgait. És tette mindezt nagyon hatékonyan. De sosem láttam egy komolyabb partnerrel dolgozni, főleg abban az esetben, amikor az üzletet kellett futtatnia” – fogalmazott diplomatikusan.

„Voltak emberei, akik segítettek az üzlet vezetésében. Nem hiszem, hogy az előrelépésről alkotott filozófiám egyezett volna az övével. Bernie nagyon értett a reaktív megközelítéshez, az enyém viszont teljesen más. Én a hosszabb távú megközelítést kedvelem. Bernie egyik híres mondása ezzel szemben az volt, hogy ne tervezz hosszabb távra, mert nem tudhatod, mi vár rád, ha célt érsz” – magyarázta.

Brawn fontosnak tartja, hogy a FOM szorosan együttműködjön az FIA-val, és a szabályalkotásból is kivegye a részét, de ragaszkodik ahhoz, hogy a folytatásban is a szövetség mondja ki a végső szót egy-egy javaslat elfogadása vagy elvetése esetében. „Harcolni fogunk az igazunkért, erősebben, mint az előző időszakban. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a korábbi menedzsment nem érdeklődött a feladat iránt, csak kicsit szaggatott volt a folyamat. Ha krízis volt, közbeléptek, mi viszont egy folyamat részesei akarunk lenni. Jogunkban áll részt venni a szabályok alakításában és ki is kell vennünk a szerepünket ebből, de a felelősség végső soron az FIA-é” – zárta gondolatát. 

Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)

További tartalmak