Musorujsag
Élő Eredmények

Brutálisan megsérült Ibrahmovic – Mourinho aggódik

manutd.com
Súlyosan megsérült Zlatan Ibrahimovic az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntőn. José Mourinhónak, a Manchester United trénerének rossz előérzete van.

A Manchester United bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, miután hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a belga Anderlecht együttesét. A győzelem azonban komoly áldozatokkal járt, hiszen az első félidő 19. percében Marcus Rojót kellett hordágyon levinni a pályáról, a hosszabbításban pedig Zlatan Ibrahimovic szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést.

José Mourinho a mérkőzés után sérült játékosairól is nyilatkozott: „Várom a fejleményeket, de nagyon rossz megérzéseim vannak mindkettejük sérülésével kapcsolatban. Megpróbálok optimista lenni, de nem hinném, hogy könnyű sérüléseket szenvedtek, várom a pénteki vizsgálatokat, utána tudok többet mondani, hiszen nem orvos vagyok, hanem edző.”

A 35 svéd labdarúgó egy fejelés után rosszul érkezett a földre, és a térde természetellenesen hajlott visszafelé. Hosszas ápolás után végül a saját lábán bicegett be az öltözőbe. A szezon biztosan véget ért számára, azonban ha keresztszalag-szakadást szenvedett, az minimum féléves kihagyást jelent, ami után ennyi idősen nem biztos, hogy vissza tud térni a pályára. Ibrahimovic szerződése nyáron jár le a Unitednél, amely természetesen meghosszabbítható, de egy ilyen sérülés után ennek vajmi kevés esélye van.

Az MU két alapemberének hosszú távú elvesztésével nehéz helyzetbe kerülne a szezon hajrájára, ugyanis Ibrahimovic a csapat legjobb góllövője, míg Rojo a védelem meghatározó alakja. Különösen a hátsó sor összeállítása vált problémássá Mourinho számára, aki gyorsan meg is jegyezte, hogy a most kialakult helyzetben Chris Smallingnak és Phil Jonesnak a lehető leghamarabb vissza kell térnie sérüléséből. A két angol hátvéddel eddig úgy számoltak Manchesterben, hogy május közepére lesznek ismét bevethetőek, addig azonban nem szeretne várni a szakember.

„Csodára nem lehet várni, de azt gondolom, mindent meg kell tenniük, hogy a felépülésük folyamata gyorsuljon. Kellő hozzáállással az előzetesen jósoltnál hamarabb vissza lehet térni, mondjuk május közepe helyett május elején” – üzent a sajtón keresztül két futballistájának Mourinho.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="740753"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/04/059182081-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak