Ecclestone vs. Brawn, és az összeférhetetlenség

Ross Brawn felfedte, miért nem dolgozott volna együtt Ecclestone-nal.

Bernie Ecclestone és Ross Brawn (Fotó: Batchelor / XPB Images) Bernie Ecclestone és Ross Brawn (Fotó: Batchelor / XPB Images)A Forma-1 nagy taktikusa volt, ma már a sportot vezető triumvirátus tagja. Ross Brawnt mindig is nagyra tartották a stratéga, és csapatvezető szerepeben, ahogy Bernie Ecclestone-t is a sport vezetői székében.

Együtt azonban, mint ahogy most Brawn az F1 Racing hasábjain bevallotta, bizonyosan nem jöttek volna ki jól, mint vezetői a sportnak. Ecclestone ebben a témában olyannyira „messzire ment”, hogy kijelentette, úgy tudja, a volt Ferrari stratéga kikötötte, hogy csak akkor csatlakozik a vezetőség elitjébe, ha neki már nincs beleszólása a dolgokba.

 

Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)„Ez nem igaz” – felelte a felvetésre Ross Brawn. „Úgy értem, én tényleg nem tudtam volna együtt dolgozni vele, de nem szabtam ilyen feltételeket.”

Brawn kifejtette, mi is kettejük vezető szemléletmódjában az olyannyira eltérő, hogy nem dolgozhattak volna együtt hatékonyan: „Ő reaktív módon közelítette meg a dolgokat, én pedig épp az ellenkezője vagyok. Szeretek hosszú távú megközelítésben gondolkodni. Azt hiszem, Bernie híres szavai valahogy így hangzanak: ’Nem tervezek hosszú távra, mivel nem tudod, mi vár ott, amikor megérkezel’.”

Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: Moy / XPB Images) Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: Moy / XPB Images)Sokan úgy gondolnak Ross Brawnra, mint az F1 megmentőjére, aki korábbi kijelentései, iránymutatása alapján valóban úgy tűnik, hogy jó irányba próbálja terelni a sportot. Mindazonáltal a Forma-1 motorsportért felelős ügyvezetője, hozzátette, hogy bár erőteljesebb ráhatást gyakorolnak a szabályalkotásokra, „de a szabályhozó testület továbbra is az FIA”.