Musorujsag
Élő Eredmények

Három magyar is továbbment a cselgáncs Eb-n

MTI
Ungvári Miklós és öccse, Attila első győzelmével bejutott a 16 közé, Gercsák Szabina pedig öt másodperces mérkőzésen került a negyeddöntőbe a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a 73 kilogrammosoknál elsőként a német Anthony Zinggel csapott össze, és a háromszoros Európa-bajnok magyar – aki 36 évével a varsói küldöttség korelnöke – eleinte nehezen boldogult vele. Négy perc után jött a hosszabbítás, melynek harmadik percében az elfáradó németet megintették passzivitásért, így Ungvári jutott tovább.

Fivére, a Karvaly becenévre hallgató Attila a 81 kilósoknál nem kényszerült „túlórára” a montenegrói Arso Milic ellen: a ceglédiek Eb-harmadikja egy belső horogdobásra jukót kapott, amely elégnek bizonyult a sikerhez. Ha az Ungvári testvérek megnyerik következő meccsüket is, akkor negyeddöntősként már biztosan legalább a vigaszágra jutnak.

A nyolc között van már az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák, aki alighanem az Eb leggyorsabb győzelmét mutatta be a Torwar Arénában: alighogy elhangzott a bírótól a „hadzsime!”, a miskolci dzsúdós kiemelte a német Szaundra Diedrichet, és egy csípődobással a földhöz teremtette, így ipponnal ment tovább a 70 kg negyeddöntőjébe. Tavaly, első felnőtt Eb-jén bronzéremmel tért haza Kazanyból, és ezúttal is jó esélye lehet a dobogóra.

A negyedik pénteki magyar már kevesebb szerencsével járt. A 81 kilogrammosoknál a hat világkupa-éremnél tartó Csoknyai László a 32 között Benjamin Münnichhel akaszkodott össze, s a mérkőzés egy-egy intést követően az aranypontig tartó hosszabbításba torkollott. További másfél perc elteltével aztán a német dzsúdós egy horogdobással földre vitte a paksi versenyzőt, és ipponnal nyert. A 29 éves Csoknyainak így tovább kell várnia első Eb-érmére.

További tartalmak