Musorujsag
Élő Eredmények

Kiderült, mikor lesz Alonso első IndyCar-tesztje

Motorsport
Kiderült, mikor próbálhatja ki először az Indy 500-on használt versenyautóját a rangos megmérettetésen szerencsét próbáló Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok az orosz és a spanyol hétvége között teszi meg első kilométereit.
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A Bahreini Nagydíj előtt érkezett a hír, Alonso 2017-ben kihagyja a monacói futamot, hogy részt vehessen az indianapolisi 500 mérföldesen egy, az Andretti Autosport és a McLaren által „közösen” indított versenygéppel. Azt, már a bejelentés pillanatában tudni lehetett, hogy a spanyolra mozgalmas hetek várnak, programja viszont még csak most kezdi elnyerni végleges formáját.

Többé például már az sem kérdéses, mikor teheti meg az első köröket új versenygépével, melynek megismerése az amerikai kaland egyik legkomolyabb kihívása lesz. Az első tesztre május 3-án kerül sor, helyi idő szerint délelőtt 9 és délután 5 óra között.

A versenyre való hivatalos felkészülés két héttel később, május 15-én veszi kezdetét, vagyis egy nappal a Spanyol Nagydíj után. A verseny leintését követően tehát szinte azonnal elhagyja a pályát, hogy Indianapolis felé vegye az irányt. A már említett első gyakorlás esetében valamivel könnyebb dolga lesz, hiszen azt két nappal az orosz futam után bonyolítják le.

Alonso egyébként ezen a hétvégén kezdi a csapattal és az IndyCarral való „éles” ismerkedést, a tervek szerint ugyanis ott lesz a széria alabamai versenyén, hogy akció közben figyelhesse a szerelőket és az újdonsült csapattársakat. Hétfőn aztán az üléspróbára is sor kerül.

Fernando Alonso a szerdai sajtótájékoztatón (Fotó: McLaren) Fernando Alonso bahreini sajtótájékoztatóján (Fotó: McLaren)

További tartalmak