Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Zsófia: Nagyon nagy esélyt kaptunk

foter.ro
Kovács Zsófia és Dévai Boglárka is bejutott a nők selejtezőjéből az egyéni összetett döntőjébe a tornászok Kolozsváron zajló Európa-bajnokságának csütörtöki versenynapján.

Mindkét magyar tornász bejutott az egyéni összetett és az ugrás döntőjébe, Kovács pedig felemáskorláton is finalista. A legnagyobb és legmeglepőbb siker azonban az volt, hogy az 54,882-ig jutó Kovácsnál csupán egyetlen tornász, a brit Elissa Downie (56,198) kapott nagyobb pontszámot a selejtezőkben.

A két magyar lány alig pár perccel a selejtezők után már nyilatkozott is a Főtérnek, elmondva, hogy legnagyobb bánatukra az időjárás miatt eddig elmaradt a kolozsvári városnézés. Az eredményeikkel viszont maximálisan elégedettek voltak, Kovács Zsófiát cseppet sem zavarta, hogy gerendán csak hajszállal maradt le a fináléról: „Ott elsősorban az összetett miatt volt fontos a jó eredmény. Örülnék, ha holnap is ilyen jól sikerülne a verseny, mert nagyon nagy esélyt kaptunk”. Dévai pedig abban bízik, hogy csak egy picivel jobb teljesítménnyel is érmet nyerhet ugrásban, hiszen eddig elsősorban az összetett döntő elérése volt számára a cél.

A két pénteki egyéni összetett döntőben összesen négy magyar tornász lesz: a férfiak 13.00 órakor kezdődő versenyében Kardos Botond és Babos Ádám, a 17.30-kor rajtoló női versenyben pedig Kovács Zsófia és Dévai Boglárka.

További tartalmak