Musorujsag
Élő Eredmények

Marad a Haladás névadó szponzora

MTI
Újabb két évig támogatja, összesen 600 millió forinttal a Haladás VSE labdarúgócsapatát a Swietelsky Vasúttechnika Kft. - az egy plusz egy évre szóló szponzori szerződést pénteken írták alá Szombathelyen.

Tóth Miklós, a Swietelsky-Haladás ügyvezető elnöke elmondta: a támogatásnak köszönhetően a csapat meg tudja őrizni anyagi stabilitását, továbbra is az NB I-ben tud szerepelni. Hozzátette, bízik abban, hogy ennek kapcsán újabb támogatók léphetnek fel a szombathelyi Haladás oldalán.

Völgyesi Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója a szerződés aláírása előtti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: szeretné, ha cégük a magyar sportélethez továbbra is aktívan járulhatna hozzá. Kiemelte, hogy a magyar futballnak itthon és a nemzetközi színtéren is van jövője, ezért segítik évek óta a Haladást. A támogatásért cserébe elvárják, hogy a csapat eredményesen szerepeljen az élvonalban, minél jobb helyezést érjen el, valahol az „élbolyban” végezzen.

Szólt arról is, hogy cégük a társadalmi szerepvállalás jegyében évente 400-500 millió forintot költ sporttámogatásokra, az ovifocitól a sakkon át, az asztaliteniszen keresztül a labdarúgásig.

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője az Illés Labdarúgó Akadémia székházában tartott sajtótájékoztatón – a Haladás Rohonci úti új sportkomplexumát még építik – úgy fogalmazott: Szombathelyen még az is a Haladás szurkolója, aki életében nem járt meccsen. Elismerésre méltónak nevezte a csapat idei jó szereplését, örvendetesnek, hogy hamarosan leteszik az új edzőpálya alapkövét, és nagyszerűnek, hogy az ősszel várhatóan átadják a Haladás VSE valamennyi szakosztályának otthont adó Rohonci-úti sportkomplexumot, benne az UEFA 4-es labdarúgó-stadionnal. Reményét fejezte ki, hogy a csapat szeptemberben a szezonnyitó mérkőzést már ott játszhatja.

További tartalmak