Rekordösszeget fizetne a Juve védőjéért a City

Az angol Premier League-ben szereplő Manchester City-nek rekordösszeget kell fizetnie ahhoz, hogy nyáron leigazolhassa a Juventus védőjét, Leonardo Bonuccit, ugyanakkor az olasz klub minden erejével azon van, hogy Torinóban tartsa játékosát.

Nem véletlenül szeretné leigazolni őt Pep Guardiola, ugyanis nem titok, hogy Bonucci az egyik kedvenc játékosa, az olasz játékos pedig a világ egyik legjobb edzőjének nevezte Guardiolát, és nagyon szereti a Premier League-et.

„Amikor a világ egyik legjobb edzője azt mondja, hogy te vagy a kedvenc játékosa, akkor úgy csinálsz, mintha semmi nem történt volna – mondta az olasz – holott magadban mégis mosolyogsz”

Minden adott lenne egy gyümölcsöző kapcsolathoz, ha a védő nem lenne a Juventus játékosa.

A torinói klub azonban semmiképpen sem szeretne megválni a BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) egyik tagjától sem, sőt ,decemberben 2021-ig meghosszabbította Bonucci szerződését. Guardiola már tavaly nyáron is azon fáradozott, hogy leigazolja a védőt, azonban ez nem sikerült. A héten újabb hírek kaptak szárnyra, mégpedig, hogy Guardiola rekordösszeget is kifizetne Bonucciért, és erre minden bizonnyal szüksége is lesz, ugyanis a szerződéshosszabbítás garantálja, hogy a védő ára tartósan magas marad.

A Juventus biztosan nem szívesen szakítaná szét a BBC-t. EPA/FLAVIO LO SCALZOÉs ha ez még nem lenne elég, a Chelsea és a Manchester United is érdeklődik Bonucci iránt, így megdőlni látszik a Chelsea David Luizért kifizetett 50 millió fontos vételi rekordja.

„A City mindenképpen meg szeretné szerezni Bonuccit – mondta egy forrás a Telegraph-nak. – Meg kell erősíteniük a csapat védelmét, szükségük van rá.”

A manchesteri csapat tavaly az Evertontól leigazolta a fiatal John Stonest, és úgy gondolják, hogy tökéletes lenne mellé a tapasztalt Bonucci. Éppen ezért a jelenleg Valenciában kölcsönszereplő Eliaquim Mangalát megfelelő ajánlatért nyáron eladja a klub, míg az említett csapattól 2015-ben, 32 millió fontért érkezett Nicolas Otamendi szintén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A City helyzetét súlyosbítja Vincent Kompany sérülékenysége, és bár nagyon drága mulatság lenne, de Bonucci helyettesíthetné a belga védőt, aki úgy tűnik, hogy a nyáron szintén távozik.

Antonio Conte, aki a Juventusnak megszerezte az olaszt, szintén erősítené a Chelsea védelémét, Bonucci a számára is ideális lehetne .

A nyáron mindenesetre nagy versenyfutás várható a védőért, már persze ha a Juventus is úgy akarja, mivel a torinóiak Bonuccival felálló védelme szinte áthatolhatatlannak tűnik, jól mutatja ezt a Barcelona elleni BL-negyeddöntő párharca is, a Zebrák biztosan nem szívesen válnának meg tőle – megfelelő ajánlat híján.