Wehrlein: Senkinek sem hazudtunk!

A mezőnybe Bahreinben visszatérő Pascal Wehrlein védelmébe vette a Sauber által választott kommunikációs stratégiát, és igyekezett leszögezni, a svájci istálló semmit sem rejtett el a külvilág elől sérülése súlyosságát illetően.

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)A fiatal versenyző a Bajnokok Tornáján sérült meg (több csigolyája is megrepedt), ennek hatására pedig jó ideig távol kellett maradnia az intenzív fizikai felkészüléstől. Noha elutazott a szezonnyitó helyszínre és pénteken autóba is ült, az edzések után visszalépett, mondván fizikailag nem bírná a teljes versenytávot. Később aztán a kínai hétvégét is kihagyta.

Bahreinben aztán ismét autóba ülhetett, hétfőn pedig közösségi oldalán is felfedte, mennyire komoly volt a sérülése (képeket is posztolt a téli hónapokból). Néhányan nem értettek egyet azzal, hogy a pilóta és a csapat csak ilyen későn ismertette a „teljes igazságot”, Wehrlein azonban védelmébe vette a Saubert. „Megengedték volna, hogy hamarabb megosszam a képeket, de nem akartam. Nem szeretek mindent megosztani a nyilvánossággal” – mondta az Autosportnak.

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)„A közösségi médiát versenyzőként használom; ez is a munkámhoz tartozik, a magánéletemet viszont külön szeretném kezelni. Ez a sérülés magánjellegű volt, és eléggé komoly” – ismerte el a fiatal pilóta, majd igyekezett kiemelni, a Sauber nem hallgatta el sérülése súlyosságát, annak ellenére, hogy sokáig nem jelentek meg részletesebb információk állapotáról.

„Az emberek úgy ítélték meg a történteket, hogy nem is ismerték a helyzetemet. Mindenki tudta, hogy megsérültem. Mindenki tudta, hogy meg kell kapnom az engedélyt az FIA orvosaitól, és azt is, hogy zöld utat adtak, amire általában nem kerül sor, ha izomfájdalmaid vannak. Azt mondtuk, hátsérülésem van, és idő kell a javuláshoz. Nem hazudtunk és semmit sem rejtettünk el. Mindig azt mondtuk, hogy a hátam sérült, és tudtuk, hogy vissza fogok térni” – fogalmazott.

Wehrlein legutóbbi nyilatkozata során azt is felfedte, neki is voltak kétségei az első futamra való utazás közben. „Tudtam, milyen sérülésem volt, és azt is, mennyire rossz. A Sauber és a Mercedes sosem helyezett rám nyomást, mert a sérülés eléggé komoly volt. Még a pályafutásomnak is véget vethetett volna. Melbourne-ben autóba ültem, és rájöttem, hogy ez az egész még túl korai a hátam és a fittségem miatt. Eléggé kemény időszak volt ez számomra. Mindig is tudtam, hogy ha el is utazok Melbourne-be, nem biztos, hogy versenybe is szállhatok” – zárta gondolatát.

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)