Látássérültekkel tandemezett Szilágyi Áron

Látássérültekkel tandemkerékpározott Szilágyi Áron. Az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete Tiszafüredről Abádszalókra bringázott el párjával.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó az M4 Sportnak elmondta, közel állnak hozzá azok a programok, amik a sporton keresztül hozza össze az épeket és a fogyatékkal élőket. "A sport egy olyan erős összekötő kapocs, amivel minden emberhez el lehet jutni, ami egy nagyon jó kommunikációs csatorna. Szerencsésebbnek tartom, ha a sportolók nem csak interjúkban, előadásokon mutatják meg, hanem ők is részt vesznek ezeken az eseményeken."

Szilágyi Áron szerint a saját szakmájukban sikeres embereknek érzékenyebbnek kell lenniük azok iránt, akik sokkal súlyosabb hétköznapi problémákkal küzdenek. "Nekünk kötelességünk az, hogy ne csak mi érezzük áldott embereknek magunkat, hanem ők is minél többször kerüljenek olyan helyzetbe, amikor úgy érzik, hogy a világ tetején vannak."

A videóra kattintva kiderül, mit kapott ajándékba a kétszeres olimpiai bajnok, illetve hogy mi volt a legszokatlanabb a tandemezésben a vívónak.