A hannoveri és a maastrichti egyetem is jön a Dunai Regattára

Minden rekordot megdöntve 700 nevezés érkezett 20 felsőoktatási intézményből, köztük a hannoveri és maastrichti egyetemről az idén ötéves Dunai Regattára.

Az evezős viadal Magyarország legnagyobb egyetemek közti sport- és kulturális fesztiválja. A Műegyetem Rakpart május 6-án alakul át sportfesztivállá, a sárkányhajós és evezős csapatok a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig versenyeznek.

A nyolcasokban profi evezősök ülnek, míg a sárkányhajókat amatőr főiskolai és egyetemi hallgatók töltik meg. A Regatta napján két sárkányhajós előfutam indul, majd a két előfutam 4-4 legjobbjai csapnak össze a döntőben. A rakpartra a szurkoló csapatok hozzák el a Regatta-élményt, a legfelkészültebb Cheerleader csapatok pedig látványos show kíséretében versenyeznek.

Az Dunai Regattán induló nyolcasok:
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Óbudai Egyetem
Semmelweis Egyetem - Testnevelési Egyetem
Széchenyi István Egyetem
Hannover
Maastricht

A versenyek mellett bemutatkoznak izgalmas extrém sportok is, amelyeket minden vállalkozó szellemű kipróbálhat. A fesztivál keretében rendezik meg napközben a Sound of the University zenei tehetségkutató utolsó fordulóját, a sportversenyek végeztével pedig a hajnalig tartó bulizásé a főszerep a Rakparton.

További részletek az esemény honlapján.