Musorujsag
Élő Eredmények

Korpási Bálint Európa-bajnok

MTI
Korpási Bálint aranyérmes lett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában, míg Lőrincz Tamás bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal zárónapján a világbajnok magyar versenyző a fináléban a fehérorosz Pavel Liah ellen lépett szőnyegre, s fölényesen, 4-0-ra győzött.

A BVSC sportolója második Eb-érmét szerezte meg, ugyanis tavaly harmadik helyen végzett a kontinensviadalon, 2015-ben pedig az Európa Játékokon zárt másodikként. Korpási a magyar küldöttség első aranyérmese Újvidéken, ahol kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában lett harmadik, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett második helyen végzett, pénteken Barka Emese szerezte meg a harmadik pozíciót a 58 kilósok mezőnyében, míg szombaton a kötöttfogásúak első napján Lám Bálint (130 kg) második, Kiss Balázs (98 kg) pedig harmadik helyen zárt.

A 66 kilogrammban korábban háromszor Eb-aranyérmes ceglédi sportoló a helyosztón a moldovai Mihail Bradu ellen remek birkózást bemutatva 6-0-s vezetésnél tusgyőzelmet aratott.

Lőrincz a magyar küldöttség hetedik dobogós helyét szerezte meg Újvidéken, egyúttal a kötöttfogású csapat negyedik érmese, mivel szombaton Lám Bálint (130 kg) második, Kiss Balázs pedig harmadik lett, fél órával előtte pedig Korpási Bálint aranyérmet nyert a 71 kilósok mezőnyében.

A vasárnap esti programban az Eb utolsó fináléjában öccse, Lőrincz Viktor (85 kg) lesz érdekelt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Storck nem hív be játékost a kupaindulóktól
Bernd Storck szövetségi kapitány az európai kupaindulást kivívó magyar klubok vezetőedzőivel egyeztetve állítja majd össze a labdarúgó-válogatott keretét az Oroszország elleni barátságos és az Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre.
Magyar futball