Musorujsag
Élő Eredmények

Az NBA-ről álmodott a magyar sztárdzsúdós

m4sport.hu
Bor Barna gyermekkorában gyakran kosárlabdázott, a Jordan-érában nyomon követte az NBA történéseit is, így vált egyik példaképévé Dávid Kornél, akiről a Sport TV hamarosan Kornél on Tour címmel filmet mutat be.

A háromszoros olimpikon magyar cselgáncsozó – aki a tavalyi riói olimpián vitatható körülmények között, intéssel búcsúzott a legjobb 16 között – az 1990-es években áhítattal nézte Dávid Kornél és kortársai játékát, és az is megfordult a fejében, hogy kosárlabdázónak áll.

Végül a küzdősportnál maradt, de azóta is az egyik legnagyobb példaképének tekinti a korábbi klasszis magyar kosarast, akivel első alkalommal a Sport Televízió TrashTalk című műsorának kamerái előtt találkozhatott.

Az akciót barátai meglepetésként szervezték a paksi színekben versenyző dzsúdósnak, hogy örömet szerezzenek neki és kicsit kikapcsolódhasson az augusztus végi budapesti világbajnokságra való felkészülés időszakában.

A két sportoló meg is ajándékozta egymást. Dávid Kornél egy edzőmezt adott Bor Barnának, amit még a Toronto Raptors színeiben viselt, a cselgáncsozó pedig egy riói plüss kabalafigurával lepte meg a kosarast.

A találkozót stílszerűen egy kosárpályára szervezték, ahol a sportolók játszottak és beszélgettek is kicsit.

„Végig követtem a tavaly nyári olimpiát és nagyon szurkoltam neked, de sajnos a végén rossz döntés született. Ugyanakkor nekem nagyon hiányzik, hogy a nehéz kvalifikációs rendszer miatt mi nem juthattunk ki az ötkarikás játékokra, ami neked már háromszor is sikerült, és erre büszke lehetsz” – mondta Dávid Kornél.

„Már gyerekként megszerettem a kosárlabdát, de végül úgy alakult, hogy a cselgánccsal kezdtem el komolyabban foglalkozni. Nagyon örülök, hogy megismerhettelek, mert felnézek arra a generációra” – fogalmazott Bor Barna.

További tartalmak