A Williams gyorsabban és jobban fejleszt

A csapatnál negyedik évét teljesítő Felipe Massa szerint a Williams idén sokkal hatékonyabban és sokkal gyorsabban fejleszt, mint az előző szezonokban, valamint a dolgozók közötti összhang is megfelelőbb, mint eddig. Úgy érzi, ez nagyban az új technikai igazgatónak köszönhető.

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)Lowe a királykategóriát három éve uraló Mercedestől érkezett (valójában tért vissza, az 1980-as években ugyanis már dolgozott az istállónál) a Williamshez, ahol egyfajta „megváltóként” tekintettek rá, hiszen régen igazoltak már olyan elismert szakembert, mint ő. Massa szerint szerződtetése máris érezteti a hatását, hiszen a különböző csapategységek nagyobb harmóniában dolgoznak, mint eddig.

„Őszintén mondom, hogy az, amit most látok a csapatnál, teljesen más, mint amit az előző években láttak” – jelentette ki a Spanyol Nagydíj médianapján. „A csapat most sokkal szorosabban együtt tud működni; több területen is, beleértve az aerodinamikát is. Azt hiszem, jobban fejlődhetünk a szezon során. A mentalitás és maga a munka is teljesen más, mint az előző három évben volt. Hiszem, hogy most jobb és intelligensebb a munka, és nagyon jó a kapcsolat a csapattagok között” – tette hozzá.

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)„Paddy nagyban hozzájárult ehhez. Ő, Dirk de Beer és sok más ember a csapatban. Valami azonban hiányzott. Nem volt meg a kapcsolat, most viszont az emberek több területen is javítani akarnak. Persze még mindig az út elején tartunk, még mindig nagyon sokat kell dolgoznunk, de maga a munka nagyon más” – magyarázta a tapasztalt brazil pilóta.

Az ellenfelekhez hasonlóan a Williams is újításokkal készül a Spanyol Nagydíjra, Massa pedig elárulta, komoly csomagról van szó, azt viszont nem tudja megjósolni, milyen hatást gyakorolnak majd ezek a fejlesztések az istálló formájára. „Különböző aerodinamikai alkatrészeink vannak, de van néhány újítás az autó egyéb részein is, mint például a féktárcsák. Komoly lépés ez, de nem tudhatod, mit hoznak a többiek. Amit az előző években hoztunk ide, azt hónapok után hoztuk. Most más a helyzet. Változtak a szabályok is, gyorsabban fejlődnek az autók, de a munkamódszer is jobb” – mondta.

Bár nem jósolgatott, Massa egy valamire nem számít, arra, hogy az újítások változtatnak az élmezőny képén. „Azt hiszem, ez csak arról szól, hogy a srácok elmondják, mit szeretnének. Nem hiszem, hogy valami teljesen mást látunk itt, mint az előző versenyen. Például azt, hogy egy másik csapat nyer. Szerintem ugyanúgy a Ferrari és a Mercedes fog harcolni. A pálya biztos, hogy jobban kedvez a Red Bullnak, mint az előző kettő, szóval ők is közelebb lehetnek hozzájuk. Több csapat is új alkatrészeket hoz az autóhoz, beleértve minket is” – zárta gondolatát.  

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)